Update:

Între timp am scris, zic eu,

cel mai complet ghid despre autostop din România

Este împărțit în 3, să pot cuprinde cât mai bine atât teoria, cât și practica.

 • Partea 1: Prezentare, argumente, ce poți câștiga dacă practici autostopul
 • Partea a 2-a: Practic. Cum fac eu, metodele mele.
 • Partea a 3-a: Întâmplări deosebite în practica mea de autostopist. Å¢i se pot întâmpla și ție, citește-le!
 • Văd desupra de căsuța de căutare un număr de kilometri. Parcă săptămâna trecută era alt număr acolo, ce s-a întâmplat? Vă răspund simplu: contorizez numărul de kilometri parcurși în călătorile mele. Adică dacă azi intri s-ar putea să fie 108 000 de kilometri, iar în câteva zile să fie mai mult. La data scrierii acestui articol aveam parcurși 108 170 de km, fiind „adunați” atât în România (majoritatea), cât și în restul Europei (alte 16 țări).

  Chiar asa de mult?
  Raspunsul este Da! :) Și metoda de transport la care am contorizat este autostopul.

  De ce am făcut asta?
  Sunt două motive care se leagă între ele: vreau să știu cât am călătorit și vreau să arăt celor care intra că în România poți călători foarte mult și nu te vei plictisi niciodată, niciodată nu e la fel. Este și un indicator că site-ul se schimbă, lucru care va anticipa noi articole :)

  Până la cât vreau să număr?
  Nu exista un maxim, vreau să văd tot ce se poate vedea în această țară frumoasă, deși sunt conștient că e imposibil. Mi-ar plăcea să ajung la 1 000 000 (milion) de kilometri :)
  Evident, este doar o etapă din viața mea, va veni și momentul când voi schimba metoda de transport, sper că nu și obiceiul de a călători.

  Oriunde am fost, am găsit oameni plăcuți, iar dintre ei unii sunt cu adevărat excepționali. Mă refer la acei oameni „obișnuiți” care prin ceea ce fac te pun pe gânduri, într-un sens bun. Oameni care îți vin în ajutor în situații în care nici nu te-ai aștepta, sau care te învață lucruri nesperate. Vor exista și articole pe această temă, vreau să arăt cititorilor la ce ma refer și cât de important e să îți deschizi ochii când te întâlnești cu ei.

  Un lucru la care trebuie sa lucrăm in schimb este simțul civic. Adică să știm că nu trăim singuri și nici că după noi „poate veni potopul”. Să facem câte un mic gest care schimbă viața noastră, a celor de lângă noi, dar și a copiilor noștri. Cel mai simplu e să zâmbești. La fel de simplu e să ții încă un minut acel ambalaj de plastic care a rămas după ce ai băut sucul și să folosești coșul de gunoi. Ocrotește natura că ea trebuie să rămână și celor de după noi!

  Florin

  Share and Enjoy !

  0Shares
  0 0

  Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
  Cuvinte cheie: , , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

  Un gând scris despre “Ce e și cu numărul ăsta de kilometri?

  1. Pingback: Autostopul, cea mai flexibilă metodă de a călători 118 000 km - partea 1 | Drum liber - Vezi România cu alți ochi

  Spune-ți părerea!

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

  necesar

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.