Englezi care lucrează la restaurări în Sighișoara

Umblând prin Sighișoara am dat peste o mână de englezi care ghiciți ce făceau? Prestau muncă în folosul nostru. Adică a comunității din Sighișoara și a vizitatorilor cetății, ca doar în final cu toții câștigăm dacă avem un turn medieval restaurat.

Băieții au venit pentru a da o mână de ajutor echipei române care lucrează la restaurarea Turnului Cojocarilor. Foarte faină inițiativa celor care i-au adus în România! Bravo și mi-ar plăcea să văd mai multe idei de acest gen.

Editare ulterioară:

Colaborarea dintre MET si the Shropshire Council Team durează deja de peste 12 ani și nu este singulară.

Englezii nu au plecat până nu au terminat o parte din munca la tâmplărie. Se pare că englezii au făcut treabă bună, căci au fost „prinși” și în repararea tâmplăriei din casa meșterului de la atelierul de cărămizi din Viscri (la restaurararea caselor, Mihai Eminescu Trust folosește tehnicile tradiționale, iar cum nu se mai fac cărămizi după vechile tehnologii, au creat ei ateliere unde să le fabrice).

Traduc de pe site-ul organizatorilor: „Sunt deja făcute planurile pentru a aduce o altă echipă de meșteri și ucenici în septembrie. Acest lucru va oferi tuturor celor implicați șansa de a-și face noi cunoștințe, de a dobândi noi abilități și de avea o contribuție reală la cooperarea internațională în domeniul conservării”. Așadar lucrurile nu se opresc aici, episodul acesta va continua…

În continuare câteva poze:

[sthumbs=4311|4312|4316|4307|4306|4321|4319|4320|4318,160,3,n,center,]

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Alătură-te conversației

5 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention Englezi care lucrează la restaurări în Sighișoara | Drum liber - Vezi România cu alți ochi -- Topsy.com
    1. Eu văd că ar fi cu două fețe treaba aceasta. Pe de-o parte poate fi jenant că vin alții să ne facă treaba, pe de altă parte văd o deschidere foarte bună din partea celor care au pornit colaborarea. Orice schimb sau colaborare internațională e pozitivă în final și mai ales în cazul ăsta, că se și văd efectele.

  2. Privita asa, da! E cu totul altceva si chiar e un lucru pozitiv. Dar e deranjant ca ma uit in jurul meu la colegii mei si desi nu sunt eu o patrioata, ei nu nu ar face asa ceva. Multi nici nu au habar de actiunea „Let’s do it Romania!” sau de altele desfasurate pe Valea Prahovei ca sa curete gunoaiele lasate de ei.

    1. @Dianora Ignoranța ne trage de cele mai multe ori înapoi, că nu ne pasă de ce e în jurul nostru, iar efectele sunt pretutindeni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Concurs: Să vorbim despre Băile Govora – o stațiune fără vârstă

Update: Ținând cont că e ora 0+ a zilei de 22 iulie, concursul "Govora - o stațiune fără vârstă" s-a...

Închide