Bucureștiul poate face bine la sănătate

Parcul tineretului1Astazi a fost o zi obositoare, cu un drum destul de lung, din Timisoara in Bucuresti si cu cateva provocari placute pe drum. Tot astazi am intalnit un om interesant care a vazut tara cand era tanar si intelege ce inseamna ca la tinerete sa iti deschizi orizonturile, sa descoperi lumea in care traiesti, fara a te multumi cu ce spun altii.

Pe la inceputul orelor 10 post meridian, Bucurestiul se arata putin obosit. Oamenii isi vad de treburile lor, dar cand vad un om cu rucsac nu se pot abtine din a cerceta putin pe cel nou venit. De unde ar putea veni, cine o fi? Este o activitate normala oamenilor, suntem curiosi si in alte situatii ne temem de necunoscut.

Alex, gazda mea ma asteapta in fata statiei de metrou si imediat ce ne intalnim pornim spre „casa” pentru o scurta cina, ca apoi avem program.

Ce program? Alergam. Avem o jumatate de ora de jogging in Parcul Tineretului. Eu inca am putina febra musculara de la jumatatea de ora de sambata noapte, dupa festivalul Plai, cand am incercat sa imi aduc aminte cum se face alergatul :)

Parcul tineretului2Pornim, fiecare cu tabieturile lui: el asculta audio book-uri, eu radio si vorbesc o vreme la telefon. Alergam pe alei, stanga, dreapta, apoi iar stanga, toate erau pentru mine necunoscute. Si parcul era tot acolo cu noi, mai putin se arata si lacul, il traversam, alergam intruna.

Asa au trecut 23 de minute de alergare fara pauza, iar noi eram inca in parc. Iar parcul se arata foarte bine in razele lunii, de care profita si cate un cuplu care aparea pe alei, iar pe banci isi faceau de cap si mai multe cupluri. :D Cred ca se simte putin admiratia invidia :)

Acum, pot sa spun ca si maine seara vreau sa reiau cunosterea parcului, la fel, inspirand pe nas si expirand pe gura, in sincron cu pasii din timpul alergarii.

Acum stiu ca Bucurestiul poate face si bine la sanatate, totul depinde de cum citesti „instructiunile de folosire”!

Bucuresti, Romania

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
drumliber.ro merge la Wordcamp

Poate unii dintre voi ati vazut in dreapta o mica poza ce anunta ca drumliber.ro participa la Wordcamp, conferinta cu...

Închide