Te întrebi unde să mergi în excursie? Nu știi ce să faci in weekend? Ai 2 zile și nu ai idei unde să mergi? Cauți o locație pentru viitoarea excursie?
În ultima perioadă mai mulți prieteni mi-au cerut sfatul despre locații de excursii. Așadar mi-am propus să fac o rubrică permanentă pe drumliber.ro prin care să ajut (o să am nevoie și de ajutorul tău uneori) pe cei aflați în căutarea unei excursii în România.
De ce am nevoie de datele acestea?
Pentru că în 2 zile nu poți merge undeva departe, pentru că doresc să țin cont de preferințele tale, pentru că aș vrea să vezi cât mai multe în excursia ta, pentru că vreau să vezi poate ce e mai important din România și abia apoi detaliile.
Eu nu îți fac rezervare la cabană sau pensiune, nu îți angajez bucătar și nici nu îți gătesc, dar îți ofer cel puțin o variantă de excursie.
Ce vreau în schimb?
Te ajut cu plăcere, tot ce îți cer este ca dacă poți și vrei, să rezervi 20 de minute din timpul tău să afle și alții ce ai văzut tu.
Adică să îmi trimiți câteva poze (poate vrei să nu fii în ele, alegerea e a ta) care să reprezinte locurile unde te-ai dus, cu descriere la fiecare. Și un mic text ca rezumat al excursiei, ca din el să înțeleagă oricine ce poți face sau vedea prin acele locuri.
Mulțumesc anticipat!
Pentru publicitate îmi rezerv dreptul de a pune aici prenumele celor care au beneficiat de ajutorul drumliber.ro
Pe locuri, fiți gata, start!
Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Pingback: Idei de vacanță: sunt în București și vreau să merg la munte în weekend | Drum liber - Vezi România cu alți ochi
nici eu nu stiu unde sa merg.
1.sunt din craiova
2.vreau sa plec 3-4 zile
3.incepand cu duminica 29.11.2009
4.am masina.dar e un polo mic si e fragil la drumurile proaste
5. as vrea la munte , (exclus sinaia brasov predeal) (poate si pe langa o partie de snowboard, desi nu cred ca e zapada pe undeva)
@Ileana
http://drumliber.ro/idei-de-vacanta-sunt-din-craiova-vreau-3-4-zile-la-munte-valea-prahovei-este-exclusa/
Sunt din Bucuresti si timp de 10 ani am organizat excursii in Romania, as fi bucuroasa sa va ajut in gasirea unui traseu sau in organizarea unei excursii. Avem o tara minunata, pacat ca unii nu o cunosc si merg in strainatate in excursii. Gasim la nevoie si autocar sau microbuz la preturi rezonabile numai sa dorim sa ne plimbam.
Propunere de traseu Bucuresti – Ploiesti – Muzeul Ceasului – Manastirea Zamfira – pictata de Nicolae Grigorescu la virsta de 18 ani- Manastirea Crasna ( drumetie prin padure, lac cu nuferi )- cazare Maneciu- 1. Manastirea Cheia – Salina din Slanic Prohova sau Baile Baciului. sau 2. moara de apa din Drajna de sus- Tabla Butii Un traseu ffff frumos de 2 zile si nestul de ieftin.
@Crissa
Vrei te rog să faci un articol în care ne arăți și nouă zona de care ne povestești? Mersi!
sunt si eu interesata de drumetii pe bani putini in Ro :D care ne ofera o excursie curand? la Manastirea Crasna am fost anul trecut,2009,in iulie (parca),ffff frumos a fost atat drumul cat si peisajul.As vrea sa ajung acolo si anul acesta,hai care se ofera sa faca un traseu?
@oprea viorica Cine nu ar fi interesat(ă) de drumeții pe bani puțini? ;) Până una alta, avem un concurs cu o săptămână sponsorizată la Băile Govora. Scrie pe propriul blog o poveste pozitivă despre Govora și poate ai norocul să câștigi :)
Cu Crasna, vedem curând, sau până atunci poate te ajută un cititor.
Despre Baile Govora va pot spune ca se afla in judetul Valcea la o distanta de 21 km de Ramnicul Valcea, pe o derivatie a soselei catre Horezu si Targu-Jiu.
Inaugurarea oficiala a statiunii are loc in anul 1910 odata cu darea in exploatare a hotelului Palace, care are particularitatea constructiva ca fiecare camera sa aiba cel putin o ora soare pe zi. Se spunea ca la Govora se inchiria soarele cu ora. Tot atunci se da in exploatare o baza de tratament cu cazi de baie din fonta, centrala termica pentru incalzirea apei si iarna pentru caldura.
Dar mai intai, in anul 1876, taranul Gheorghe Ciurea sapa un put si constata ca iese apa care arde (denumire a petrolului greu, cunoscut si sub numele de pacura). Tot atunci se descopera si apa sarata.
Dupa descoperile de petrol si de apa sarata, se scoate namol sapropelic, pe care medicul militar Zorileanu o recomanda pentru tratamente reumatismale.
Dupa trei ani se incepe exploatarea izvoarelor, unde tratamentul se facea in cazi de baie din lemn amenajate la manastirea Govora in chilii, manastire ce se aflau la circa 6 km de locul acestora. Apa de la aceste izvoare era dusa cu sacalele la manastire.
Incetul apare si primul stabiliment pentru tratament balnear, in anul 1887 si avea 29 de cabine pentru bai calde.
In paralel cu dezvoltarea statiunii se construiesc alte hoteluri si pensiuni, se dezvolta ca localitate, devenind dupa anii 1950 oras.
De istoricul statiunii Baile Govora sunt legate de numele a doua personalitati: I.C. Bratianu si al generalului dr. N. Popescu Zorileanu.
Dezvoltarea statiunii se datoreaza si cercetarii medicale la care si-au adus contributia ing. Anghel Saligny si A. Bernard, precum si geologul francez Bochet.
Statiunea Baile Govora este atestata ca statiune balneoclimaterica de interes national. Astfel, in statiune se gasesc: spatii comerciale, banca, schimb valutar, agentie loto, sali de conferinte, asistenta medicala permanenta si mijloc de transport pentru urgente medicale, asistenta medicala balneara, punct farmaceutic, centru de informare turistica, muzeu de arheologie, locuri de promenade illuminate si amenajate, terenuri sportive, terenuri de joaca pentru copii, parc balnear de aproximativ 15 ha. Despre Baile Govora nu cunosc decat informatiile care se gasesc pe internet pentru ca nu am avut ocazia sa ajung acolo.Cu sinceritate va spun ca imi doresc sa fiu si eu printre castigatori deoarece e o sansa unica pentru mine sa vizitez celalalt capat al tarii