Idei de vacanță – sunt din Craiova, vreau 3-4 zile la munte, valea Prahovei este exclusă

Ileana din Craiova are și ea câteva nelămuriri, nu știe unde ar putea să petreacă 4 zile de vacanță:
nici eu nu stiu unde sa merg.
1.sunt din craiova
2.vreau sa plec 3-4 zile
3.incepand cu duminica 29.11.2009
4.am masina.dar e un polo mic si e fragil la drumurile proaste
5. as vrea la munte , (exclus sinaia brasov predeal) (poate si pe langa o partie de snowboard, desi nu cred ca e zapada pe undeva)

Iată răspunsul pentru Ileana:

Am dat acum de net, am ajuns la Pestera Muierilor.

Zapada nu e nicaieri zilele astea, doar daca se schimba vremea brusc maine sau duminica.

Uite cateva propuneri:
1. Cazare la munte, la Rânca (Craiova – Targu Jiu – Bengesti-Ciocadia – Novaci – Rânca = cam 170 km); poate ai mai fost la Rânca, ca e in zona ta; 2 zile drumetii in zona. Coborare si cazare in zona Pestera Muierilor. Drumetii la Mina de grafit, vizitat pestera Muierilor. Mers la Polovragi (aprox 10 km distanta), vizitat manastirea, pestera si cheile Oltețului.
Drumul ce strabate Carpații de la Novaci prin Rânca pana la Sebeș se numeste TransAlpina si pana sus la Rânca a fost asfaltat aproape tot din cate stiu eu.

2. Cazare la Pestera Muierilor. Plecare spre Pestera Muierilor sambaza seara, cazare acolo. Duminica plecati in tura de 5 ore pana sus la Rânca. 5 ore dus, 5 ore intors, 1-2 ore sus deci plecare la 8 dimineata si intoarcere pe intuneric. Doar cu om care cunoaste zona sau care au experienta. Va trebuie echipament si pt ploaie ca se cam anunta vreme cu ploi. Daca e zapada la Rânca va poate trebui parazapezi. Ziua 3 mai lento, ca va fi oboseala dupa traseul din ziua precedenta. Vizitat Pestera Muierilor si drumetie pe drum pana la Mina de grafit. Vizitat Cheile Oltețului, manastirea si pestera Polovragi.

3. Combinație intre zona Pestera Muierilor, Polovragi si apoi mutare in zona Sohodol, cu vizita la casa memoriala Maria Apostol din Runcu (Craiova – Targu Jiu apoi pe drumul de Tismana la dreapta se va face drum spre Runcu) și Cheile Sohodolului. Urcat la Rânca.

Partii in zona apropiata ar fi Parâng (Craiova – Targu Jiu – Petrosani. Acolo pe Str. Closca, apoi Zorilor si General Vasile Milea si inca 5 Km pana la telescaun), Straja (Petrosani – Lupeni – telescaun) si Rânca. Mai sunt cele din zona Semenic si Muntele Mic (langa Reșița si Caransebeș), sau zona Brașov – Valea Prahovei, care nu iti intra in plan. Daca traversezi Carpații, cum cred ca e mai greu pe Transfagarasan (drum ok dar inchis si oarecum riscant) sau Transalpina (dupa Rânca spre Sebeș nu e refăcut inca drumul si nu e de facut cu masina ta decat cu multa grija) probabil ai trece pe la Petroșani – Hațeg – Simeria – Sebeș – Sibiu si mai ai varianta Paltiniș.

4. Se mai poate ajunge si la Cheile Buții, in jud. Hunedoara, muntii Retezat, zona Valea Jiului. Este una din intrarile in Rezervatia Retezat. Trebuie sa ajungi tot la Petroșani. Traversezi Defileul Jiului, iar la iesire, la prima intersectie semnalizata, inainte de Petroșani faci la stânga spre Cheile Buții (34 km). Vei traversa in ordine orasele Vulcan, Lupeni, Uricani, satele Valea de Brazi, Valea De Pești, Câmpu lui Neag. Din Câmpu lui Neag mergi înainte pe drumul asfaltat până vei întâlni un indicator cu Cheile Buții (la dreapta).

In functie de timpul alocat fiecarei zone se pot face combinatii intre variantele de mai sus. Evident ca nu sunt toate posibilitatile.

Sper sa te fi ajutat si iti doresc multa distractie la munte!

Florin

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Alătură-te conversației

1 comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Cele mai mici cărți din România – colecția Grumăzescu

Cele mai mici cărți din România sunt în colecția marelui colecționar Grumăzescu, în Iași. Vă povesteam acum ceva timp de...

Închide