Acum ceva timp scriam că dacă vrei să mergi undeva în excursie călătorie, dar nu știi unde, te pot ajuta cu sfaturi.
Bianca din București a venit să ceară un sfat de călătorie, vrea să „fugă” din București la munte și zăpadă, un weekend, cu trenul. Răspunsurile nu includ doar tenul deoarece ar fi mult limitate de existența trenurilor.
Răspunsul primit de Bianca:
Salut Bianca,
Tinand cont ca vrei sa mergi weekendul urmator (banuiesc eu) [later edit: ne referim la 21-23 nov] , cred ca iti va fi mai greu sa gasesti zapada, fiindca ce a nins acum 3-4 saptamani s-a cam topit.
Din cate am vazut eu ieri, doar Fagarasul are zapada suficient de multa ca sa te poti bucura de ea, zona Bâlea fiind cu zapada suficienta pentru a se simti cu adevarat.
Daca e timp si experienta poti lungi excursi sa ajungi si pe varful României, varful Moldoveanu.
Ca sa ajungi acolo ai de facut drumul București – Pitești (tren), Pitești – Curtea de Argeș (cu microbuzele care circula des pe ruta aceea, e distanta mica) și apoi cel mai probabil la ocazie sau tocmind pe cineva din sate sa va duca in sus spre lacul Vidraru – Bâlea. Din pacate e cam greu accesibila zona, fiindca drumul e inchis in zona de final (cabana Capra) din data de 31 octombrie.
Exista si varianta mers pe jos de acolo peste varf prin pasul Capra si sa cobori la Bâlea unde sa te cazezi. In a doua zi sa ai ture in zona, Vf. Țapu si ce e imprejur, pentru acomodare. A treia zi tura pana la Vf. Moldoveanu și cazare acolo. A patra zi intoarcere.O varianta mai scurta e cu oprire la cabana de sub Vidraru sau la Vidraru, cu trasee in fiecare zi in zona si seara intoarcere la cabana/pensiunea unde e cazarea.
Ca variante fara zapada ai putea incerca zona Iezerului, Ciucaș sau Piatra Mare, toate cu plecare initiala pana in Ploiești, apoi se separa drumurile in functie de varianta.
O alta varianta dar care poate ai vazut-o deja e București – Ploiești – Bușteni cu trenul. Cazare o noapte acolo. Apoi urci cu telecabina pana la cota 2000+ (aproximativ 50 ron dus-intors) pe Bucegi la zona cu Sfinxul si Babele, iar in tura pe jos sa mergi pana la varful Omu (2505 metri altitudine). Cazare sus pe munte. Plecare a doua zi spre casa.
Sper ca macar putin sa te fi ajutat, iti pot detalia unele dintre idei maine daca ti se par atractive. Am presupus ca ai echipament de munte pt iarna (bocanci, pantaloni de tura/marș partial impermeabili, polar/windstopper, geaca de ski, eventual parazapezi, etc.).
Florin
Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Eu itzi recomand Piatra Mare, e un munte usor si peisajele superbe. In plus nu ai probleme cu ursii sau alte treburi de genu.
Salut Florin,
si inainte de toate,felicitari pentru blog!
Indraznesc sa fac si eu o recomandare …si anume:
Baile Herculane..de ce..?
Avem aici raspunsul:
Baile Herculane,este statiunea balneara care va ofera 5 in 1 adica:
– bai termale iodate si sulfuroase,
– munte cu traseele lui turistice,
– anioni,
– stranduri termale
– obiective turiste
Distractie placuta!
Mersi. Va urma și o prezentare a zonei Herculane, fiindcă e o zona frumoasă și merită.
hai la munte: next vf. Moldoveanu detalii pe http://www.scoaladeghizi.ro
@Banderas M-ai făcut pe mine curios cu Școala de ghizi. Faci parte dintre organizatori?
Tabara de sanatate, Baile Herculane
https://www.facebook.com/events/214490285792231/