După cum am promis, vă scot la o plimbare virtuală prin Cluj – Napoca. Pot spune că eu m-am îndrăgostit de acest oraș, chiar de la prima vedere. Pe data de 24 a lunii lui brumărel mă aflam pentru întâia oară în Cluj și bineînțeles a reușit să mă vrăjească acest oraș mirific și dulcele lui grai ardelenesc!

Ajunsă în Cluj-Napoca cu treabă, adică fiind invită la conferința de Marketing Online în Turism am avut timp și să plimb prin oraș. Am vizitat tot ce se poate vedea într-o zi, de fapt în câteva ore bune. Ghid mi-a fost Cristina, sibiancă din Mediaș și pasionată de aventuri. Ea și-a făcut timp de o plimbare mai lungă cu mine prin oraș. Pe Cristina am cunoscut-o într-un mod mai inedit, fiind în căutarea unui clujean dornic să facă un tur de oraș cu o călătoare ca mine :) , ea s-a oferit. Nu știu cum se face…dar mereu întâlnesc oameni deosebiți în micile mele călătorii. Țin să-i mulțumesc Cristinei pentru ospitalitate și plăcerea pe care am avut-o de o cunoaște și totodată și lui Florin, prin intermediul lui am făcut cunoștință cu ghida mea de Cluj.

Vizita am început-o de dimineață, că să reușim să vedem cât multe din inima culturală a Transilvaniei. Prima plimbare am făcut-o prin Parcul Central, care în această perioadă e îmbrăcat în culorile toamnei, iar eu l-am prin și plin de brumă…doar eram în luna lui brumărel ;)

Frumusețea unei zile de toamnă, combinată cu atracțiile orașului ne-au cam îndemnat să parcurgem agale diferite străduțe, să descoperim lucruri faine ascunse de trecătorii obișnuiți cu peisajul ;). Însă nu am uitat și de punctele tari ale orașului. Vă las în compania unor crâmpei din viața Clujului :)

Deși nu avem de gând să vizitez cimitirul Hajongard (Cimitirul Central), am ajuns și pe acolo.

Dacă vrei să ai o panoramă impresionantă asupra mândrului oraș Cluj-Napoca, trebuie neapărat să urci dealul Cetățuia. Potecile le-am urcat încet, cu mici pauze pentru a admira peisajul din vale. De acolo poți admira în liniște frumusețea orașului. Pe traseu am descoperit și ruinele unei vechi fortărețe din perioada habsburgică…deci se merită din plin ascensiunea!

După cum spuneam la început că m-am îndrăgostit de Cluj, nu mare mi-a fost mirarea când am descoperit și acest pod plin de iubire. O groază de lăcățele sunt încuiate în semn de jurăminte pentru o dragoste eternă, obicei care prinde contur deja și în România. La ceasul respectiv îmi treceau atâtea gânduri prin minte, unele chiar „nelalocul” lor lor: oare ce fac cu cheia, o aruncă în Someș? :)

Ar fi încă multe de văzut, dar din păcate timpul meu a fost limitat. Mi-am promis să revin, mai ales pentru că nu am reușit să ajung și la Grădina Botanică. Mare pierdere, am auzit că e o frumusețe, o concurează chiar pe frumoasa mea grădină botanică din Iași!

Au trecut deja zile bune, iar eu tot îndrăgostită sunt de Cluj. Dar voi?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Cuvinte cheie: , .Articol scris de Luminița Pistol: vezi detalii despre autor.

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.