De câteva luni sunt tachinat cu o vizită de studiu pe litoral, alături de alți bloggeri de travel. Timpul a trecut și suntem cu o zi înaintea plecării. Mâine, joi, la ora 13 ne îmbarcăm și plecăm spre Eforie Nord. #litoralulmeu, așteaptă-mă!

Marea mi-a plăcut întotdeauna și nu cred că oamenii se împart în oameni de munte și oameni de mare. Mie îmi plac la fel de mult ambele, din puncte de vedere diferite.

Marea Neagră
Marea Neagră

De data aceasta mergem în grup și avem programul făcut „de acasă”. Scopul e simplu: să „gustăm” câteva dintre serviciile moderne pe care litoralul le poate oferi, să ne lămurim ce poate însemna „mersul la mare” în anul 2013.

Fiecare zi are o altă tematică: avem o zi cu SPA, o zi cu activități (călărie, kaiac), o zi culturală cu vizite la câteva situri din Constanța și o zi cu temă gastronomică. Toate asortate cu piscine, masaje, saune și alte nebunii. V-am spus câteva lucruri și pe pagina de Facebook, ieri noapte (ne-ați dat like, da?). Fiindcă ne suprapunem cu infotrip-ul anual al agențiilor tour-operatoare, seara avem program comun cu oamenii din agențiile de turism, ne cunoaștem și povestim alături de aceștia.

Apropo, fiindcă am dezvăluit câteva puncte din program, trebuie să includ și minutul de laudă: mă mândresc cu faptul că mai multe puncte din program sunt propunerile mele (o să mai auziți despre asta). De-ar fi fost mai mult timp ajungeam și la alte obiective din Dobrogea, dar le lăsăm și pe ale dăți.

În tot programul nostru avem și un element care a luminat multe priviri: o să ieșim pe mare, cu velierul :)

Adornante, că așa îi zice goeletei noastre, are 45 de metri lungime, 2 catarge și 6 vele. Va fi cu siguranță o experiență frumoasă.

Velierul Adornate
Velierul Adornate

Sursa foto

Desigur, depinde și de condițiile meteo, dar dacă Accuweather nu se înșeală, o să avem vreme caldă și relativ bună.

Nici n-am plecat și deja am primit de muncă – să iau o primă decizie, una foarte grea. :D A trebuit să aleg dintr-o listă cu proceduri SPA necunoscute: baie cu nămol sapropelic, baie cu plante, baie salină cu alge, baie cu struguri, hidromasaj, duș ciclonic, duș Vichy. Parcă mă și vedeam în locul domnișoarei de aici :p
După un scurt studiu și gândindu-mă la borcanul de nămol din frigider și că poate așa învăț cum se folosește și la ce e bun, am zis: „Eu vreau să mă murdăresc: să fie baie cu nămol sapropelic!”.

Vă voi ține la curent cu ce se întâmplă. Să îmi țineți pumnii să fie valuri mici. Promit să vă trimit fotografii frumoase!

#Litoralulmeu este un eveniment organizat de Accent Travel & Events și Happy Tour. La drum, ne însoțește și HAPPYșor.

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Alătură-te conversației

1 comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Linguri din lemn la Sighișoara
Cel mai bun magazin de suveniruri din Transilvania e la Sighișoara

Cine merge la Sighișoara o dată, va merge și a doua oară. Recent am re-re-..-re-vizitat Sighișoara și am trecut pragul...

Închide