Dacă în primele două episoade v-am arătat filme de promovare a orașelor Timișoara și Iași, acum e rândul marelui oraș construit peste municipiul roman Napoca. Aici s-a născut Matei Corvin și tot aici a fost pentru multă vreme sediul Dietei Transilvaniei. Am amintiri așa frumoase din 2008, pe vremea când bântuiam prin Cluj-Napoca…

3.. 2.. 1.. Vizionare plăcută!

Cluj Napoca – Heart of Transylvania (HD ready): un clip în limba engleză făcut de Evodesign pentru primărie, cu suportul mediului de afaceri local. „(Comparând cu Bucureștiul…) mentalitatea din Cluj este mai apropiată de cea vest europeană” spune olandezul Robert C. Rekkers, fost director la Banca Transilvania și bancher al anului 2010 în România. Dacă vrei să vezi doar teaser-ul, dă click aici.

Portret de primăvară (HD Ready): cadre & muzică plăcută, alertă. Puțin alertă, exact cât e nevoie.

Cluj Napoca in 10 minutes: o prezentare generală a Clujului în limba engleză. Este parcursă istoria orașului din timpurile străvechi, până astăzi.

Descoperă Cluj #1: documentar despre orașul și județul Cluj. Plăcut, simplu, cu o poveste frumoasă. Vezi și partea a doua (începe cu prezentarea Parcului Etnografic din Cluj).

Fântâna arteziană de la Cluj: cândva în 2008 a fost inaugurată cu un concert, eram și eu acolo. :)

Timelapse și text: pasajele cu text cuprind istoria orașului. Autorul, Matei Pleșa, a cuprins punctele principale ale orașului în acest clip.

Clujul, într-o zi ploioasă de aprilie 2013 (HD). Simpatică vrăbiuța.

Clujul de altădată: fotografii de epocă. Aș fi vrut să aibă și o voce care să explice povestea orașului, dar n-am găsit așa ceva. Ne mulțumim cu acesta.

Dor de Cluj: închei lista cu un cântec (Ștefan Hrușcă – Dor de Blaga, pe versuri de Adrian Păunescu). Pe film fotografii din Cluj.

Iar dacă aveți răbdare și timp, Alin Niculescu a publicat mai multe clipuri doar cu muzică, aici.

 

Voi mai știți și alte filme faine cu orașul Cluj-Napoca (și nu doar)? Ajutați-ne să le strângem pe toate și facem o selecție a celor mai bune!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Cuvinte cheie: , , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

3 gânduri despre “Cluj-Napoca în filme de promovare turistică

  • Bine ai venit te-am găsit, Adriana!

   Și eu m-am simțit foarte bine în Cluj și de fiecare dată când ajung acolo mă simt ca „acasă”.

   După Cluj, ce oraș ai ca preferință ca să fac o listă cu filme de promovare? :)

   Răspunde
 1. Clujul a fost si va ramane mereu unul dintre cele mai frumoase si dezvoltate orase ale Romaniei. Va reasteptam cu drag de fiecare data.

  Răspunde

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.