Într-una din serile trecute m-am gândit la un film de promovare turistică a unui oraș din România (sâc, nu vă spun care! :p) și am zis că v-ar plăcea și vouă să fac o selecție de clipuri cu orașele noastre. Cum am găsit mai multe la orașele mari, voi face o serie de articole cu filme turistice despre orașele României, iar episodul 1 este despre.. Timișoara.

La fiecare am scris dacă are rezoluție HD. Ca să activați vizionarea în HD, dați click pe rotița din dreapta jos a clipului și selectați 720HD sau 1080HD (cu cât e mai mare, cu atât e mai bună calitatea).

3.. 2.. 1.. Vizionare plăcută!

Little Timișoara (HD): Bogdan Petrar a transformat Timișoara într-o scenă de la teatrul de păpuși, iar personajele sunt chiar locuitorii. Un alt punct tare: culorile superbe!

Filmare din elicopter și o poveste frumoasă despre orașul Timișoara. Păcat că e cam veche înregistrarea și nu are o calitate prea bună. Varianta în limba engleză este aici.

As a day goes by (HD): trecerea timpului și a norilor peste orașul de pe Bega. O muncă ce a durat din martie până în 1 decembrie, când autorul, Bogdan Bica, ne-a făcut un frumos cadou, acest clip. Mulțumim!

Timișoara – as a day goes by (HD Ready), versiunea a doua: trecerea unei zile în Timișoara în viziunea Timișoara TV. Mulțumesc TimișoaraȘtiri.ro pentru film.

Timișoara veche și berea: prezentarea orașului ca o poveste țesută în jurul fabricii de bere Timișoreana, prima bere din România. Clip subtitrat în limba engleză.

Timișoara, orașul premierelor: o interesantă istorie a premierelor timișorene (și sunt multe) asortată cu poze și cadre de colecție.

Timișoara – Open Art City
Timișoara și o scurtă trecere prin artele pe care le poți aprecia în orașul de pe Bega. Clip primit prin curtoazia Biroulul de Informații Turistice din Timișoara. Mulțumesc frumos!

Timișoara de altădată, animație (HD). În mod normal nu vreau să includ și clipurile realizate doar cu fotografii, dar efectul animat prin care autorii acestul clip au dat viață unor vederi este foarte interesant!

Cadre, text și muzică

Timisoara Nightlife (HD): viața de noapte a Timișoarei amestecată cu cadre din diverse locuri ale orașului.

Voi mai știți și alte filme faine cu Timișoara (și nu doar)? Ajutați-ne să le strângem pe toate și facem o selecție a celor mai bune!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Cuvinte cheie: , , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.