Scrie România – Dobrogea prin ochii câștigătorilor la concurs

Câștigătorii de la concursul Scrie România sunt ajunse de câteva zile acasă.

Dumitrița a venit din Botoșani, iar Anda din Cluj pentru a petrece un weekend mai mult decât frumos în Dobrogea, iar acum ele încep să își aștearnă amintirile pe propriile bloguri.

Anda a fost mai rapidă și a scris prima parte a poveștii ei din Dobrogea, începând astfel:

Romania, the land of choice, sau Romania simply surprising? Nu stiu daca aceste campanii de branding de tara au pus efectiv rucsacul in spate vreunui turist, nu stiu daca se poate face dintr-o tara un produs, pe care sa-l ambalam frumos pentru ca apoi sa ni-l vindem noua insine si altora. Totusi, cred in Romania care trebuie descoperita si interiorizata, cu tot ce inseamna loc, timp, oameni. Spun toate astea, pentru ca dupa o zi petrecuta prin cetatile,porturile, valurile, pesterile Dobrogei, am simtit, intr-un mod ciudat, ca m-am intors acasa.

Totul a pornit de la Concursul „Scrie Romania”, respectiv de la invitatia lui Razvan dar, mai ales, de la convingerea lui ca nu exista sezon si extrasezon in turism, ca in Dobrogea turismul nu inseamna doar mare si plaja. Si dupa 500 de km (turistici!)parcursi intr-o zi in Dobrogea cetatilor, a pesterilor si pescarilor, am avut acea senzatie ciudata de intoarcere acasa de care va vorbeam.

Calatoria a inceput cu cetatea Enisala, aflata langa Babadag, in judetul Tulcea, Este o fortareata genoveza construita acum 700 de ani, in timpul Imperiului Bizantin, un petec de istorie cocotat pe un deal semet si strajuit de lacul Razim. Era 8 dimineata cand am ajuns acolo si singurul “vizitatator” era o pisica tarcata in culorile cafenii ale cetatii, care se mustacea pe langa noi.

Continuarea articolului este aici.

Partea a doua este aici.

Eu trag concluzia că fetelor le-a plăcut tare mult premiul și timpul petrecut în extrasezon în Dobrogea.

Voi adăuga articolul Dumitriței ca later edit, iar până atunci vă las să savurați Dobrogea în scrierile de pe drumliber.ro (link spre pagina de căutare). Mai urmează câteva articole zilele aceastea, stați aproape!

PS1:

Lista câștigătorilor era puțin diferită, dar Andrei nu a putut ajunge la Constanța, iar Bianca, deși am aflat ulterior că își dorea foarte mult să participe, nu a putut fi contactată decât foarte târziu. Pe viitor ar fi frumos ca dacă participați la orice concurs care presupune o anumită disponibilitate (să fiți undeva la un timp anume) să vă urmăriți emailul și site-ul concursului la care ați participat. Mulțumesc de înțelegere!

Din acest motiv, lista finală a fost stabilită foarte târziu, după ce au fost înlocuiți cei doi care nu au putut beneficia de premiul câștigat cu Anda, ea fiind pe waiting list.

PS2: Pe lângă plimbarea intensivă, au primit și cazare la Constanta, gratis.

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Alătură-te conversației

3 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Idei de vacanță: sunt din Arad și vreau să plec 2-3 zile, cu stopul

Acum ceva timp primeam o rugăminte de la Călătoru' să îi propun câteva locații de petrecere a 2-3 zile plăcute....

Închide