Dracula cu al său Castel Bran, cel mai cunoscut brand al României

Legenda lui DraculaCând cineva aude cuvântul „vampir” probabil se gândește la Dracula. Când auzi Dracula, probabil te gândești la Bran (străinii se gândesc la Transilvania, deși sunt șanse să nu știe unde e) :)

Pornit de la cartea irlandezului Bram Stoker ce prezenta în cartea sa aventurile unui tânăr avocat, noi am căpătat un puternic brand de care ar trebui să profităm până la cer și înapoi. Branul este locul legendei și pe viitor mi-ar plăcea să văd multe mai multe atracții turistice care să aibă punct de atracție legendele cu Dracula.

Castelul Bran stă semeț pe deal și cred că ar trebui vizitat de fiecare român, să știm de unde a pornit legenda și care este acea Meca a vampirilor.

Castelul Bran 3 - privire de josCastelul Bran Vizitând castelul am avut ocazia să văd multe obiecte foarte vechi și să îi aflu o parte din istorie, să pășesc pe treptele înguste care urcă spre partea de sus a cetății, să văd locurile din casa regelul vampir.

Castelul Bran - Tablou

Dar am avut ocazia și să mă distrez cu textul acesta:
„Se spune despre aceste creaturi că sunt nemuritoare. În realitate însă ele pot fi distruse…” (mulțam Cipri).
In realitate vampirii pot fi distrusi

Album fotoPozele de la Bran

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Alătură-te conversației

2 comentarii

  1. „Se spune despre aceste creaturi că sunt nemuritoare. În realitate însă ele pot fi distruse…” o fi vreo fraza dintr-un film haliwoodian :)), ehe nu degeaba romanii sunt ,,inventivi”.:))

    1. Da, a fost foarte amuzant când am văzut textul. Nu m-am uitat să văd dacă în limba engleză e tradus la fel :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Culoarul Rucăr – Bran cu puțină zăpadă

Duminică era deja puțină zăpadă așternută și vedeam semenele iernii adevărate 2009/2010 (a mai fost o tentativă acum 2 luni)....

Închide