După cum ați citit și cu un an în urmă despre Peștera Românești este un minunat concert de muzică simfonică la sfârșit de octombrie. Tradiția continuă și duminică 23 octombrie va fi ediția din anul 2011 a acestui eveniment.

Programul concertului din Peștera Românești: 1:00pm – 2:30pm

Artiștii: Filarmonica Banatul

Locația: sat Românești, comuna Tomești, județul Timis.
Acces: Drumul dintre Deva și Lugoj – DN 68A până în Coșava, din Coșava se urmează șoseaua spre Valea lui Liman și apoi spre satul Românești. De aici se urmează traseul marcat cu cruce galbenă ce părăsește satul în dreputul cimitirului și duce până la peșteră (o oră de mers pe jos).

Organizatori: Speotimiș și Filarmonica Banatul.
Sursa: Ștefan @ Speotimiș

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Cuvinte cheie: , , , , , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

9 gânduri despre “Concertul din Peștera Românești (Timiș), ediția 2011

  • @Dan
   Ai dreptate, de putin timp nu este singurul concert in pestera din Romania; este in continuare cel mai mare si are o multime de editii, daca poti sunt sigur ca ti-ar placea; pana si drumul pana la pestera este frumos intr-o zi de toamna linistita. Vrem sa scriem si despre cel de care spui, tu ai fost la cel din Rasnov?

   Răspunde
 1. @comentariu de la Ema

  Duminica, 23 Octombrie 2011, orele 13, a 27-a editie a concertului in Pestera Romanesti .
  Peste 70 de muzicieni,un dirijor, 3 solisti, 30 de speologi si 10 tehnicieni vor fi implicati in proiect.
  Accesul publicului va fi gratuit, ca de obicei . Durata programului , aprox. o ora.
  Programul este …exceptional .
  Va rugam sa va imbracati gros, in pestera sunt 14 grade…sursa Filarmonica Banatul

  Răspunde
 2. Ca si participant la acest concert, pot spune ca a fost de calitate, insa am si unele amendamente de adus si la care ma voi referi in continuare. Din cei 7o de muzicieni preconizati de D-na Ema, nu au fost decat vreo 35, deci jumatate din efectiv. Repertoriul ales, a fost unul adecvat unei sali de concert si nu unei pesteri, atata timp cat sonorizarea pesterii nu a fost realizata in intregime. As fi preferat niste piese in forta, care sa rasune si sa transforme locul intr-un sanctuar al muzicii clasice. Probabil si fondurile insuficiente au contribnuit la aceasta stare. In rest, bine. Interpreta din Coreea a fost de exceptie, ca si interpretii de instrumente muzicale. Toti am plecat multumiti ca am avut sansa sa participam la un concert intr-un cadru natural deosebit, asa cum a fost acesta din Pestera Romanesti. Eu, abia astept editia urmatoare si invit cat mai multi la un asemenea evenimet. Locuri, sunt suficiente. Va dau intalnire anul viitor. Cu bine.

  Răspunde
  • @B&V
   Mă încântă să aud că a fost o reprezentație de calitate și cu invitați din străinătate :) La anul și mai fain să fie!

   Răspunde
  • @B&V
   Continui acum că a trebuit să ies la mesajul anterior. Îmi imaginez că ar fi fost un eveniment grozav cu 70 de muzicieni.. Nu știu ce să zic, oare ar fi bine să amenajeze sala pentru concerte semi-permanente? Am văzut că au fost foarte mulți oameni și de data aceasta și e îmbucurător că au fost foarte mulți tineri care altfel nu cred că au un contact prea intens cu muzica simfonică. Referitor la repertoriu, în 2009 au ales cel puțin 2 melodii grozave. La una dintre ele am fost implicați și noi, spectatorii, dirijorul ne-a dirijat și pe noi să aplaudăm în ritmul piesei. A fost extraordinar!!

   PS: Mulțumesc pentru poze :)

   Răspunde
 3. Pingback: Peștera Românești, gazda concertului de duminică, 23 octombrie |

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.