Cele mai mici cărți din România sunt în colecția marelui colecționar Grumăzescu, în Iași. Vă povesteam acum ceva timp de ele și că cea mai mică dintre cărțile aflate pe tărâmurile mioritice este un volum cu Luceafărul; acest volum în miniatură are dimensiunile de 3×3 milimetri.

Acum vă completez ideile și vă spun că la galeriile anticariat Dumitru Grumăzescu din Iași găsiți nu doar pe cea mai mică, ci o întreagă colecție de cărți minuscule, mai multe din cele mai mici cărți din România.

Galeria-anticariat pe care domnul Grumăzescu (dânsul a reușit să folosească acea locație abia în urma unui proces cu vechii chiriași) se află pe strada Lăpușneanu, în centrul orașului Iași. Este o altă lume când îi pășești pragul.

Înăuntru vei găsi obiecte strânse timp de 40 de ani, de la gramofoane, mașini de scris vechi, literatură japoneză, pipe, până la cărți, umbrele și evantaie.

Acolo găsești și o colecție cu cele mai mici cărți din România.

„O bibliotecă în palmă” este o expresie ce se apropie de adevăr în acel loc mitic.
O bibliotecă într-o mână

Domnul Grumăzescu are în colecție cărți scrise în mai multe limbi, și are câteva incunabule, adică volume tipărite în primii ani de existență a tiparului inventat de Gutenberg.

Dacă mergi în Iași, nu rata expoziția și plăcerea de a vedea cu ochii tăi colecțiile domnului Grumăzescu!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Cuvinte cheie: , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.