Cea mai mare densitate de călători pe metru pătrat din România: 10 bloguri de turism în același loc

Salut!

Tocmai încheiatul weekend a adus în același loc 10 bloguri de turism la Moeciul de Jos, în cadrul unui eveniment organizat de Paravion. După ce am fost invitați la Târgul de Turism la României, planul merge înainte; scopul final este foarte bun: de a ne cunoaște și a vedea în ce fel putem să ne ajutăm reciproc.

(Sursa: https://www.facebook.com/calatorii; din păcate calatorii-imaginare.ro și Liliana&soțul – placerea-de-a-calatori.ro au plecat ceva mai devreme și lipsesc în poză)

Să construim o punte – ziua cu prezentări

Ziua de sâmbătă a fost cea mai interesantă. Am început cu o porție bună de râs: la prezentările „oficiale” ne-am văzut caricatura :) Mulțumim de surpriză!

Organizatorii au trimis „la înaintare” pe Mădălin Măncilă (cel care a pus ochii pe noi, se pare) și pe Remus Vișan, cel ne-a povestit ce înseamnă Paravion și cum funcționează, cum au ajuns să fie lideri pe piață și câteva din planurile lor.

În aceeași zi, rând pe rând ne-am prezentat și noi activitatea și planurile de viitor. A devenit clar că niciunul dintre călători nu se va plictisi :) Așa am aflat că o lună de miere petrecută în Europa poate fi semi-publică, că Cezar plănuiește o excursie în Corea de Nord, e anul 100 de la nașterea părintelui națiunii (Kim Il Sung) și nu vrea să-l rateze, Răzvan organizează o excursie în Africa și urcarea pe Kilimanjaro, Ionuț își dorește vreme bună pentru a urca din nou munții patriei (de data asta fără adidași de munte, da? :p). Seara am descoperit că sunt tot mai dese fetele care nu se tem de bere (Loredana – bravo!), că Uncle M (la cererea lui, i-am pus numele de scenă :D) deși pare el mai serios, chiar știe de glumă. Matei, mersi și de încurajări!
Update: Loredana, chiar am zis asta în sens bun! :)

Noi (drumliber.ro) ne-am lăudat cu ce am făcut în anii trecuți și am anunțat viitoarea față a site-ului cu obiective turistice din România. E aproape gata, așa că o veți vedea în curând, pe site.

Ziua de lucru a fost presărată și cu alte prezentări: partenerii Paravion. De la BrandAffair am aflat cum a apărut ideea de a juca „avioanele” pe Facebook, am aflat ce înseamnă o soluție profesionistă de plăți online de la PayU sau cum arată Zaff, proaspăta platformă de afiliere în turism.

Un invitat special a fost Elena Cîrîc, cea care a pulicat și un articol de live blogging.

După muncă și răsplata – Dii căluțul meu!

Fiecare poveste este unică în felul ei, fiecare avem experiențe foarte faine și povești în spate.

Cei de la Paravion ne-au lăsat să alegem între trei activități de relaxare: paitball, echitație sau bowling. Bowling-ul iese din joc fiindcă nu are sens să mergi la Moeciu pentru asta, iar dintre celelalte două am ales să mergem la călărie.

Așa am ajuns la Râșnov, la Centrul de echitație Diana. În ture de câte 10 am mers către Cheile Râșnoavei (până la jumătatea drumului) și înapoi :) Cici a fost foarte cuminte, o recomand! ;) Ca prețuri, o jumătate de oră costă 40 de lei, 45 de minute puteți lua cu 60 de lei, iar o oră costă 80 de lei.

Să curgă sângele… sau cum poți distruge un avion, legal

De departe cel mai „stresant” moment a fost campionatul de „Avioanele”, pe hârtie. N-am plecat cu elicopterul dat premiu, dar avioanele Drum Liber au bombardat cu succes pe cele ale Alexandrei – sâc, sâc! :)

Podul turcului din Ardeal – un loc numai bun de stat

Dacă stați la Moeciu de Jos, merită să aruncați o privire la pensiunea Podul Turcului. Camerele cochete și plăcute, paturile moi din care duminică abia ne-am trezit (sau să fie din cauza oboselii? :p), masa de ping-pong și chelnerii super atenți o recomandă.

PS: După ce primim pozele, voi face un update la articol.

 

 

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Alătură-te conversației

10 comentarii

  1. @Alexandra
   Pentru a intra în normele limbii române o să îi spun creație artistică :D

   Mi se părea ciudat să spun că momentul vostru de tandrețe după căsătorie e în totalitate public :)

  1. @Dianora
   Hey! Da, e o zonă frumoasă cu chei, munți, cai, castele și cetăți, Dracula :p și alte nebunii. Nu-ți fă griji, vine și ocazia potrivită :)

 1. Pingback: Workshop cu bloggerii calatori by paravion.ro | Wild thing, I think I love you
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Oamenii care dezvoltă România pe hărțile Google Maps

Dacă mass media face (uneori) reportaje nedocumentate, noi am ajuns la adevărații oameni care dezvoltă hărțile Google Maps. Am vorbit...

Închide