De dimineață ați văzut ce sunt drumurile verzi. Pornind de la comentariul lui Petruș, vă arăt câteva date și statistici despre drumurile verzi. Se pare că astăzi vă bombardez cu date despre cicliștii europeni și aceste trasee :)

 1. În Europa, un ciclist, cheltuie, în medie 57 de euro / zi. În Alpii germani, media este mai mare, de 65 de euro/zi.
 2. Piața de ciclism din Europa este de 45 de MILIARDE de euro și crește în fiecare zi. De ce să nu vrem și noi o bucată?
 3. 90% dintre utilizatorii drumurilor verzi sunt cicliștii.
 4. În Cehia, o treime (1/3) din fondurile căilor ferate au fost folosite pentru restructurarea căilor ferate, pentru reciclarea lor și construirea de drumuri verzi. Uite acolo viziune și strategie.
 5. Federația Europeană de Ciclism propune ca EU să investească în următorii 7 ani, 6 miliarde de euro pentru cicliști (fonduri europene)
 6. Comunitatea locală poate câștiga prin oferirea, contra cost, a unor servicii: cazare, mâncare sănătoasă, spălătorie+uscătorie, internet, componente pentru biciclete, unelte pentru reparații, truse de prim ajutor, obiecte pentru siguranță… Astea ca lucurile generale, mai putem pune și ce mai face ciclistul – vizitează sau consumă alte servicii locale.
 7. Germania are 5000 de unități certificate de-a lungul drumurilor verzi. Cehia, o țară micuță, are 1000, Slovacia 170. Pentru a avea o locație certificată cu astfel de servicii de-a lungul drumurilor verzi, există o taxă anuală de 100 de euro.
 8. Cehia se pare că are cea mai mare populație activă, la ei, un milion de cicliști au parcurs peste 500 de kilometri anual. Olanda stă și ea, foarte-foarte bine.
 9. Din cifrele spaniolilor, la un milion de rulări, au câștigat doar din traseu aproximativ un milion de euro.

Iar dacă ați scăpat clipul de la începutul articolului cu drumurile verzi, vă arăt câteva cadre sugestive:

Drum bun, liber și verde!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Cuvinte cheie: , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

2 gânduri despre “Câteva statistici cu drumuri verzi

  • Oh, da. Dar asta presupune că avem o viziune care duce la o strategie pe termen lung. Și că urmăm acea strategie, indiferent de numele celui care a inițiat proiectul și culoarea politică a guvernului. :)

   Cehii au dat dovadă de pragmatism și au realizat că dacă tot închid liniile de tren, le pot folosi ușor într-un mod constructiv. Bravo lor, bravo nouă când vom face asta! :)

   Răspunde

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.