Este deja joi și vorbele lungi scurtează somnul, dar nu aș putea să trag obloanele până nu vă fac o invitație pentru acest weekend, în cazul în care sunteți în București. În perioada 24-26 octombrie vă chem să-i cunoașteți pe câțiva dintre cei care fac vinul românesc de calitate, să degustați unele dintre cele mai bune vinuri create în țările românești, să încercați mâncăruri asortate vinurilor de soi. Unde? La VinTest, la Sala Palatului.


Afișul VinTest
Afișul VinTest

În primăvară am participat la Salonul de vinuri din Timișoara, VinVest pe numele său. Am plecat la drum fără așteptări, nu mai participasem la astfel de evenimente. Iar acolo am găsit o lume nouă.

Am descoperit un mediu primitor, după o oră eram ca acasă printre standurile producătorilor de vin. Poate avea un rol și băutura lui Bacchus, cunoscutul zeu al vinului, viței-de-vie și… al beției.

Apropo de ultima responsabilitate a lui Bacchus, vă spun din start că ar fi păcat să folosiți vinurile bune de la un salon de vinuri pentru a ameți mințile și a face gândurile uitate :)

Iată cum arăta salonul din Timișoara, așa cum l-am surprins în câteva fotografii (dacă vă place cum arată, să știți că responsabil e Canon-ul primit de la F64):

Dar să revenim la ediția din București, VinTest. Lucrurile se mișcă de o vreme, iar în ultimele săptămâni, lumea iubitoare de must fermentat și măiestrit de profesioniști se coagulează în jurul organizatorilor de la VinTest. Vinovați sunt echipa coordonată de doamna Lucia Pîrvu și toți partenerii implicați. Ca să vă dau și un exemplu, eu însumi participam la invitația lui Costin (e-restaurant.ro) în urmă cu o săptămână la o degustare serioasă de vin la restaurantul Burebista din centrul capitalei (Petruș a și publicat despre eveniment, aici).

Și să nu lungesc vorba, vă spun pe scurt ce înseamnă Salonul de vinuri din București:

  • a patra ediție
  • veți descoperi cele mai bune vinuri produse în cele 16 crame expozante
  • veți găși încă 6 expozanți din domenii conexe
  • mâncarea se îmbină bine cu vinul. Cupa Bucureștiului în Artă Culinară (sculpturi în fructe și legume, torturi monumentale, delicatese) se va desfășura la VinTest
  • premii, tombole; cineva va câștiga greutatea lui/ei în vin.

Cât costă biletul de intrare? Participarea costă 20 de lei, iar paharul inscripționat e inclus în preț. Ca să nu ziceți că nu v-am avertizat, vă spun acum: odată ce ați trecut porțile de la Sala Palatului și vă veți împrieteni cu vinul românesc de top, cu greu veți mai vrea să plecați!

Închei cu o serie de fotografii de joia trecută, de la degustare. Scap printre ele și vreo două de la conferința de presă, cea desfășurată marți. Sper să fie hotărâtoare, iar decizia să fie simplă: merg(em) la VinTest! :)

La final îmi repet dorința să mergeți cât mai mulți la VinTest, poate și fiindcă eu (din păcate) îl ratez. Mă voi gândi la bunul vin românesc de la câteva sute de kilometri distanță, din Băile Herculane. Am și o rugăminte pentru cei care mergeți: să ne spuneți și nouă câte vinuri ați încercat. Asta dacă vă mai amintiți… :)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Cuvinte cheie: , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.