Trei idei geniale de promovare în turism

Azi e ziua cu idei de promovare în turism. Vin cu trei clipuri, două împrumutate de la #turismmarket:

1. The Best Job in The World – case study
În cinci minute, veți vedea o idee extraordinară venită din Queensland, Australia. O insulă vecină marelui recif de corali s-a gândit cum să promoveze Insula, fiindcă deși coralii sunt foarte cunoscuți, insula era anonimă. Soluția a fost să creeze un loc de muncă, cel mai bun loc de muncă din lume: îngrijitor de insulă. Iar în loc de premiu, de fapt primeai un job foarte bine plătit, într-o zonă de vis. Zeci de mii de aplicanți, preluări în mass media din toată lumea.


(link direct)

2. Zuji – Helping holidays happen
Un exemplu scurt în care un motor de căutare pentru avioane a făcut vâlvă în jurul produselor sale. Urmăriți și veți înțelege de ce am folosit pluralul:

(link direct)

3. Facebook 1914 – Case Study
Al treilea exemplu l-am dat deja azi noapte pe Facebook și se referă la felul în care un muzeu din Franța (Muzeul Marelui Război) s-a promovat pe Facebook. Ei au ales o metodă mai puțin obișnuită: au (re)creat un personaj real, un învățător. Toată povestea e țesută în jurul acestul personaj, bogat ilustrată cu fotografii vechi din colecția muzeului.
Rezultate? A adus o creștere de 45% a vizitatorilor și a fost o metodă fantastică de a atrage atenția tinerilor asupra muzeului.

(link direct; eu am aflat de aici)

Imaginație, creativitate, sclipire de geniu. Aștept și la noi așa ceva! :)

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Alătură-te conversației

1 comentariu

  1. Super idei! Ma intreb oare care au fost sursele de inspiratie pentru aceste idei geniale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Lacul Roșu
Trei boboci pe Lacul Roșu

Cum vine weekend-ul, nu-i așa e că parcă-parcă aveți un dor de ducă? Ei bine, am o sugestie care sigur...

Închide