Update:

În parteneriat cu MB Drăgan avem un mic concurs: unul dintre cei care comentează acest articol va primi un cadou frumos: Ghidul României. Voi desemna câștigătorul în finalul zilei de 24 septembrie.

Update 2:

Pentru a putea intra în concursul ce însoțește această lansare Adevărul / National Geographic trimiteți mesaje pe Twitter cu #natgeoro sau #ghidromania, sau uploadați poze din călătoriile prin România pe pagina de Facebook a concursului Arată-ne România ta!. Premii: o călătorie prin țară în valoare de 2000 de euro, ghiduri National Geographic Traveler Romania + alte colecții National Geographic sau Adevărul.

Probabil cea mai importantă lansare a unui produs turistic în această azi, vineri, 3 septembrie 2010, este ghidul „National Geographic Traveler – Romania„. Lansarea va fi făcută în cursul acestei zile, în ziarul Adevărul. NG își propune „să inspire lumea să le pese de planetă” iar acum e rândul țării noastre să fie prezentată într-un ghid complet.

După cum ne promite cuprinsul cărții, în ea vom găsi multe informații utile oricărui călător în România, pornind de la frumusețile naturale, monumente construite de om (știm deja că omul sfințește locul), vom putea citi despre obiceiuri și tradiții, despre istorie și artă, chiar și despre ce ne place de cel puțin 3 ori pe zi: delicioasa mâncare românească.

Grupate pe regiuni (București, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Banat și Crișana, Maramureș, Moldova, Dobrogea), informațiile sunt asezonate cu poze făcute de un profesionist de talie mondială.

Cum Ghidul este un produs National Geographic, capitolul Sfaturi de călătorie completează Ghidul României cu alte informații utile pentru noi, dar și cu unele necesare oricărui străin care vine în România pentru prima dată:

  • Planificarea călătoriei
  • Cum ajungi în România
  • Cum te deplasezi
  • Sfaturi practice
  • Bani
  • Urgențe
  • Lecturi suplimentare
  • Hoteluri și restaurante
  • Shopping și divertisment
  • Ghid lingvistic
  • Personal mi-a plăcut prezența în finalul Ghidului României a unui capitol intitulat Notă cu privire la turismul responsabil. Sper să fie luat în seamă de orice călător pe meleagurile noastre.

    Cine a scris Ghidul României? Caroline Juler este autoarea principală, sfaturile de călătorie sunt compuse de Mark Baker, iar pozele sunt opera lui Steven Weinberg.

    Iată cum au fost prezentați cei 3:

    Caroline Juler este scriitoare și artistă. A vizitat pentru prima oară Romania în 1993 pentru a urmări manifestările unui festival cultural în Munții Carpați. Pentru că s-a îndrăgostit de această țară, a revenit de atunci o dată sau de două ori pe an. În 1998 a terminat lucrul la prima ediție a Blue Guide Romania (Ghidul albastru al României), iar în 2003 i-a apărut o altă carte despre România, Searching for Sarmizegetusa (În căutarea Sarmizegetusei). A luat parte la o campanie organizată de localnicii din Munții Apuseni pentru a împiedica dezvoltarea unei cariere aurifere, iar în prezent reamenajează o casă tradițională românească în care intenționează să-și găzduiască prietenii, dar și turiștii din grupurile pe care le conduce.

    Timp de mai bine de 15 ani, Steven Weinberg a făcut numeroase fotografii în țările din Europa Centrală și în fostele republici sovietice cu economii în curs de dezvoltare, care ilustrează retrospectiv o nouă epocă a istoriei mondiale. Lucrările lui sunt reprezentate de Getty Images și sunt publicate permanent în toată lumea de câteva companii din topul „Fortune 500”. Ambasada SUA din Tbilisi, Georgia, a sponsorizat o expoziție itinerantă a lui Steven, iar Nikon i-a selectat imaginile în seria de fotografii prezentate pe website-ul dedicat fotografilor, Legends of the Lens (Legendele obiectivului).

    Sfaturile de călătorie au fost compilate și scrise de Mark Baker, jurnalist independent și autor de memorii de călătorie care locuiește la Praga. Este un colaborator frecvent al revistei National Geographic Traveler, iar Wall Street Journal se numără printre alte publicații în care i-au apărut articole. Mark este un vechi editor și corespondent al postului Radio Europa Liberă și a lucrat pentru Bloomberg News și The Economist Group.

    Informațiile au fost primite via MB Drăgan.

    Share and Enjoy !

    0Shares
    0 0

    Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
    Cuvinte cheie: , , , , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

    6 gânduri despre “Ghidul României de la National Geographic Traveler se lansează azi

    1. Apropo de discutia cu NATIONAL GEOGRAFIC TRAVELER.
      Am luat azi GHIDUL. E superb! Credeam ca o sa il faca de caca astia, da uite ca profesionalismul celor de la NG chiar a scos o carte de promovare a ROMANIEI, as cum nu am mai vazut de la ghiduriel turistice de pe vremea lu Ceasca! ;)

      Răspunde
    2. @artistu Nu știam la ce să mă aștept, parțial mă așteptam și eu la o imagine puțin negativă. Când am primit cuprinsul a început să arate bine. Ghidul României confirmă profesionismul National Geographic. Dacă are succes (nu văd de ce nu ar avea, mai ales în asociere cu Adevărul), cred că vor urma versiuni ulterioare :)

      Răspunde
    3. Foarte interesanta aceasta aparitie editoriala, un punct pozitiv pentru Romania, in acest mod in special turistii straini pot sa vada si fata frumosa a tarii noastre.

      Răspunde
    4. Este bine structurata si consider ca este foarte utila. O carte care mi-ar fi placut sa aiba autori romani, dar care sper sa impulsioneze si specialistii nostri sa provoveze valorile romanesti!

      Răspunde
    5. Desi arata oribil,Caroline este o mare profesionista,atat ea cat si steven weinberg,cine i-a spus ca este scriitoare si artista n-a grsit de loc.Cinste ei si firmei pe care o reprezinta cu cinste si profesionalism,mircea ludu

      Răspunde
      • @micea ludu De acord. Am avea nevoie de mai mulți oameni care să ne ducă imaginea pozitivă peste hotare, la fel ca autorii Ghidului.

        @lupu Mulțumesc de părere.

        @pantera roz Se pare că până să ne ducem noi imaginea o fac alții pentru noi, oameni pasionați care au văzut mai mult decât câini vaganonzi și corupție în România. Ei au văzut România frumoasă, pe care și noi încercăm să o scoatem la lumină :)

        Răspunde

    Spune-ți părerea!

    <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

    necesar

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.