Sfârșitul toamnei ar putea fi în poze, dar țînâd cont că era 28 noiembrie cred că era iarnă. Calendaristică, fiindcă natura încă se bucura de căldură. Iată câteva poze din drumeția de o zi de la Peștera Muierilor până sus la Rânca, prin păduri și cărări de munte.
Traseul este marcat cu un triunghi albastru cu contur alb și durează cam 5 ore. Pe drum vei găsi aproape de releul de televiziune 2 surse de apă, cam dupa 3.5-4 ore de mers. Este o probă de rezistență petru cei fără antrenament, dar nu ridică dificultăți deosebite, este un drum pe cărare ce trece câteva dealuri. Simplu, nu? :D
Rânca este o viitoare stațiune motană din Gorj, la sud de Parâng, cu legătură directă spre Novaci (18 km) – Târgu Jiu sau Vâlcea. Drumul este asfaltat până sus și va fi complet refăcut până în cealaltă parte a Carpaților, la Sebeș. Acest drum se numește Transalpina. O pârtie de ski va aștepta turiștii și zecile (poate chiar sute) de vile, pensiuni, restaurante sigur pot oferi locuri de cazare și o masă caldă oricui dorește.
Vă invit și pe voi pe același traseu, fie la fața locului, fie prin vizionarea imaginilor.
Click aici sau pe imaginea din stânga să vedeți albumul cu poze din prima parte a călătoriei.
Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Buna, eu chiar am stat 9 luni la Rînca si pot sa-ti spun ca si acum visez la peisajele superbe pe care le-am inregistrat in memorie, in timp ce faceam de garda la unitatea militara din zona. Superb si, vai, ce mînatărci, zmeura si afine mancam. Au cam stricat cu pensiunile alea gigant.
@Filon Aurel Când am mers prima dată la Rânca mă așteptam să găsesc câteva cabane. Surpriza a fost că acele câteva cabane erau de fapt o ditamai stațiunea cu sute de pensiuni și case, un mic orășel la munte.
Ai traversat munții Parâng, până jos în cealaltă parte, la Sebeș? (Drumul se numește neoficial Transalpina.)
Da, am facut si drumul ala spre Papusa (asa se numeste virful). M-am si ratacit cu doi prieteni jos pe Galbena, abia-abia am regasit drumul, totul e ca la inceputul lumii. Stiai ca apa potabila pentru Tirgu-jiu vine din acesti munti?
ai idee (poate spun prostii) daca drumul e accesibil pentru trekking (nu sosea) pana pe partea cealalta la Sebes?
@Liana
Sigur ca e accesibil, trebuie doar sa iti alegi ruta pe care vrei sa mergi. De exemplu pe partea de sud a Carpatilor, noi am urcat de fiecare data de la Pestera Muierilor (Baia de Fier), dar sunt si alte variante. Daca te intereseaza, iti pot trimite o harta scanata cu Parangul. O sa public mai in vara si ruta cu coordonate GPS cu drumul spre Ranca, pornind de la Pestera Muierilor.
Pingback: Ranca – statiunea, partiile, muntii |
Pingback: Ranca – statiunea, partiile, muntii | i-Tour
Pingback: Ranca – statiunea, partii de schi si muntii |