Pentru cei care sunt în Timișoara azi – festivalul de operă și operetă

Gala festivalului de Opera si Opereta TimisoaraFac un anunt pentru cei care sunteti in Timisoara azi: deseara este ultimul spectacol din cadrul Festivalului de Opera si Opereta din Timisoara.

Cu ocazia aceasta va invit pe toti sa servim impreuna o portie de cultura oferita celor care suntem interesati. Totul se intampla in Parcul Rozelor, incepand cu ora 20.30; intrarea este libera.

Vom avea parte de o reprezentatie ce implica ansamblul de balet, corul si orchestra Operei Nationale din Timisoara.

Este editia a cincea, eu am fost la primele 3 editii si mi-a placut. Chiar daca sunteti si numai curiosi, mergeti, ca merita.

Atasez informatiile din sursele oficiale, iar in final vedeti mai multe detalii despre acest festival.

Iata ce ne spun oficialii despre ce va fi deseara:

Gala de Operă și Operetă, unde se vor cânta arii din creația compozitorilor: Gioacchino Rossini, Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, George Bizet, Charles Gounod, Johann Strauss, Emmerich Kalman, Franz Lehar, Robert Stolz și Frederick Loewe. Iși vor da concursul orchestra, corul și ansamblul de balet ale Operei Naționale Române Timișoara. Sursa: http://primariatm.ro/

Mai multe informatii despre festivalul de anul acesta:

Festivalul de Operă și Operetă, un regal în Parcul Rozelor, 28-30 august

Opera Română din Timișoara, Primăria Timișoara și Casa de Cultură a Municipiului organizează în perioada 28 – 30 august, în Parcul Rozelor, a cincea ediție a Festivalului de Operă si Operetă, accesul la eveniment fiind liber.

Întâlnirea estivală cu artiștii Operei Române a devenit deja o tradiție. Pe scena Teatrului de Vară din Parcul Rozelor vor fi spectacole, în fiecare seară de la 20,30.

În prima zi de festival, vineri, 28 august, este programată opera în patru acte de Giuseppe Verdi – “Nabucco”, libretul fiind semnat de Temistocle Solera.

Sâmbătă, 29 august, Parcul Rozelor va răsuna pe acordurile operei în două acte de Gioacchino Rossini și libretul de Cesare Sterbini, – “Bărbierul din Sevilla”

Duminică, 30 august, organizatorii festivalului vor aduce pe scena Teatrului de Vară, la ora 12, spectacolul “Hansel și Gretel” de E. Humperdinck, pe libretul de A. Wette, urmat seara, de la ora 20,30, de Gala de Operă și Operetă, unde se vor cânta arii din creația compozitorilor: Gioacchino Rossini, Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, George Bizet, Charles Gounod, Johann Strauss, Emmerich Kalman, Franz Lehar, Robert Stolz și Frederick Loewe. Iși vor da concursul orchestra, corul și ansamblul de balet ale Operei Naționale Române Timișoara.

Prin acest festival, care promovează spectacole de operă în aer liber și permite accesul gratuit al publicului, se încearcă o apropiere a oamenilor față de muzica clasică, manifestarea încadrându-se perfect în conceptul Timișoara – Open Art City.

Festivalul de Opera si Opereta Timisoara

Festivalul de Opera si Opereta Timisoara

Festivalul de Opera si Opereta Timisoara

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Traseul sudului – Timișoara – Craiova – Caracal – Alexandria

De putin timp am ajuns iar acasa din calatoria cu omfericit.net, iar acum e timpul sa transmit si celor in...

Închide