dizabilitati-special-olympicsIn 1 septembrie a luat startul o campanie de sprijin pentru persoanele cu dizabilitati, indiferent de natura acesteia. Campania este pornita de Ambasada Marii Britanii din Romania, via @manafu si pusa in practica de catre echipa 3 participanta la stagiul PR 2.0 de la pr365.ro

Prima etapa este completarea unui numar de minim 500 de chestionare (inclusiv tu, cititorule, poti ajuta) prin care sa se faca o evaluare a gradului de accesibilitate oferit acestui grup de oameni de catre institutiile publice si private din România.

Pana in aceasta dupa-amiaza (3 septembrie 2009), am aflat ca s-au strans 252 de inscrieri la chestionarul online si 329 de suporteri ai cauzei de pe Facebook (da, exista si o cauza FB).

Pasul 2 prevede sensibilizarea autoritatilor si a oamenilor fata de aceasta minoritate cu dizabilitati. Statisticile spun ca, oficial, in martie 2009, cei cu dizabilitati reprezentau 2.965% din totalul populatiei din România (643 458 de oameni). In calcul intra inclusiv cei cu HIV/SIDA si alte boli rare. Pe pagina ANPH – Autoritatea Națională pentru Persoane cu Handicap România gasiti fisierul cu statisticile detaliate.

Pagina de Wikipedia prezinta cateva informatii suplimentare, iar chestionarul il gasiti aici.

 

Initiativa este laudabila, iar pe langa (probabilele) efecte fizice, masurabile, pozabile, citibile, ar trebui sa aduca si un plus de sensibilitate fata de cei dintre noi care au avut la un moment dat ghinion.

Eu as dori sa vad si rezultatele palpabile ale initiativei, adica sa primim cateva cifre: s-au facut x scari cu acces pt carucioare, s-au facut y rampe la intrari, etc.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Cuvinte cheie: , , , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.