După lupte seculare care au durat câteva luni de zile, cei de la drumuri s-au hotărât să înlăture stânca picată în mijlocul spectaculosului drum de pe Clisura Dunării. După ce am trecut pe acolo în urmă cu câteva ore, vă pot aduce această știre caldă: Clisura Dunării se redeschide. N-aș vrea să bag mâna în foc, dar cam așa arată realitatea de la fața locului. Vă îndemn să dați mai departe vestea, să fie cât mai mulți cei care vor urma acest pitoresc drum!

Unul dintre cele mai frumoase drumuri ale țării merge în paralel cu Dunărea pe o distanță de 100 de kilometri, de la Moldova Nouă la Orșova. Mă refer doar la bucata până la Orșova (DN57), fiindcă porțiunea mai mică de la Orșova și până la Drobeta Turnu Severin este cel puțin la fel de spectaculos, dar fiind drum european (E70), este diferit de cel la care mă refer acum. Cei care ați ajuns deja pe Clisura Dunării, puteți confirma că este de o frumusețe rară, iar Dunărea, ajutată pe alocuri și de om, a creat un peisaj fantastic. Iată doar două poze, să vă fac poftă:

Clisura Dunării, un drum spectaculos, pitoresc
Clisura Dunării, un drum spectaculos, pitoresc

Clisura Dunării - stânca Babacaia
Clisura Dunării – stânca Babacaia

Ei bine, de câteva luni bune, lângă Berzasca, o stâncă uriașă s-a desprins din peretele muntelui și s-a prăvălit în mijlocul drumului. Nu bloca de tot drumul, se putea trece pe acolo, ocolind-o. Cu acea ocazie, cei de la drumuri, de frica unei alte stânci care părea să fie instabilă și care ar fi putut cădea, au luat decizia să închidă oficial drumul în acel punct, după satul Berzasca (pe sensul spre Orșova). Și bine a fost închis, iar cum timpul nu iartă, luni de zile au trecut și drumul nostru a rămas închis în mod oficial.

Și care e știrea? Știrea este proaspătă, că al nostru frumos drum de pe Clisura Dunării se redeschide. Pun o steluță la acest titlu pentru că s-ar putea să mai rămână o vreme închis oficial, până reușesc să curețe complet acea porțiune, dar este evident că traficul va putea fi reluat în condiții aproape normale în puțin timp.

Iată pozele făcute de mine în această seară (28 august 2015):

Clisura Dunării va avea drum din nou funcțional
Clisura Dunării va avea drum din nou funcțional

Clisura Dunării va avea drum din nou funcțional
Clisura Dunării va avea drum din nou funcțional
Clisura Dunării va avea drum din nou funcțional
Clisura Dunării va avea drum din nou funcțional
Clisura Dunării va avea drum din nou funcțional
Clisura Dunării va avea drum din nou funcțional

Eu m-am bucurat mult să văd că nu a mai fost nevoie să fac slalom printre bolovanii căzuți în drum, așa că repet: Clisura Dunării se redeschide!

PS: Unde s-ar fi potrivit acestă știre mai bine, dacă nu pe Drum Liber? :)

Berzasca 327025, Romania

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Alătură-te conversației

2 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Biserica Romano-Catolică din Orșova
Biserica romano-catolică din Orșova, o biserică așa cum n-ați mai văzut

La Dunăre, acolo unde e granița Banatului istoric și unde începea Oltenia, găsim o biserică diferită de alte biserici catolice...

Închide