Este deja joi și vorbele lungi scurtează somnul, dar nu aș putea să trag obloanele până nu vă fac o invitație pentru acest weekend, în cazul în care sunteți în București. În perioada 24-26 octombrie vă chem să-i cunoașteți pe câțiva dintre cei care fac vinul românesc de calitate, să degustați unele dintre cele mai bune vinuri create în țările românești, să încercați mâncăruri asortate vinurilor de soi. Unde? La VinTest, la Sala Palatului.


Afișul VinTest
Afișul VinTest

În primăvară am participat la Salonul de vinuri din Timișoara, VinVest pe numele său. Am plecat la drum fără așteptări, nu mai participasem la astfel de evenimente. Iar acolo am găsit o lume nouă.

Am descoperit un mediu primitor, după o oră eram ca acasă printre standurile producătorilor de vin. Poate avea un rol și băutura lui Bacchus, cunoscutul zeu al vinului, viței-de-vie și… al beției.

Apropo de ultima responsabilitate a lui Bacchus, vă spun din start că ar fi păcat să folosiți vinurile bune de la un salon de vinuri pentru a ameți mințile și a face gândurile uitate :)

Iată cum arăta salonul din Timișoara, așa cum l-am surprins în câteva fotografii (dacă vă place cum arată, să știți că responsabil e Canon-ul primit de la F64):

Dar să revenim la ediția din București, VinTest. Lucrurile se mișcă de o vreme, iar în ultimele săptămâni, lumea iubitoare de must fermentat și măiestrit de profesioniști se coagulează în jurul organizatorilor de la VinTest. Vinovați sunt echipa coordonată de doamna Lucia Pîrvu și toți partenerii implicați. Ca să vă dau și un exemplu, eu însumi participam la invitația lui Costin (e-restaurant.ro) în urmă cu o săptămână la o degustare serioasă de vin la restaurantul Burebista din centrul capitalei (Petruș a și publicat despre eveniment, aici).

Și să nu lungesc vorba, vă spun pe scurt ce înseamnă Salonul de vinuri din București:

  • a patra ediție
  • veți descoperi cele mai bune vinuri produse în cele 16 crame expozante
  • veți găși încă 6 expozanți din domenii conexe
  • mâncarea se îmbină bine cu vinul. Cupa Bucureștiului în Artă Culinară (sculpturi în fructe și legume, torturi monumentale, delicatese) se va desfășura la VinTest
  • premii, tombole; cineva va câștiga greutatea lui/ei în vin.

Cât costă biletul de intrare? Participarea costă 20 de lei, iar paharul inscripționat e inclus în preț. Ca să nu ziceți că nu v-am avertizat, vă spun acum: odată ce ați trecut porțile de la Sala Palatului și vă veți împrieteni cu vinul românesc de top, cu greu veți mai vrea să plecați!

Închei cu o serie de fotografii de joia trecută, de la degustare. Scap printre ele și vreo două de la conferința de presă, cea desfășurată marți. Sper să fie hotărâtoare, iar decizia să fie simplă: merg(em) la VinTest! :)

La final îmi repet dorința să mergeți cât mai mulți la VinTest, poate și fiindcă eu (din păcate) îl ratez. Mă voi gândi la bunul vin românesc de la câteva sute de kilometri distanță, din Băile Herculane. Am și o rugăminte pentru cei care mergeți: să ne spuneți și nouă câte vinuri ați încercat. Asta dacă vă mai amintiți… :)

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
eTravel Conference 2014 – discuții și concluzii #etravel14

În domeniul turismului nu sunt foarte multe conferințe mari. Astăzi a fost una dintre ele, una mare și de calitate...

Închide