Un spectacol pe cinste – Campionatul Mondial de Escaladă pe Gheață, Bușteni

Un eveniment cu totul deosebit s-a desfășurat zilele trecute la Bușteni. Vă spun desigur, despre etapa din cadrul Campionatului Mondial de Escaladă pe Gheață, la care au participat 70 de sportivi din 22 de țări.

Concursul a avut 2 secțiuni: viteză și dificultate.
La viteză concurenții urcau cât mai repede peretele de gheață din poza de mai jos.

Rușii s-au prezentat cel puțin onorabil, primele 5 locuri la viteză fete fiind ocupate de rusoaice. Felicitări și Cristinei POGĂCEAN pentru locul 6! La băieți, rușii nu au lăsat nici un loc altora, primele 8 poziții find ocupate de ei.

Eu am putut ajunge doar la finala de dificultate, dar vă spun sincer că am fost impresionat de ce reușesc participanții să facă și pe unde sunt în stare să urce. Este cu siguranță un eveniment la care merită să ajungeți! Proba de dificultate a avut traseele foarte dificile și doar cei mai buni le-au finalizat. La băieți, doar 2 participanți au ajuns în vârf. Cel mai bun din concurs a fost sud-koreanul Hee Yong Park, iar pe doi a fost austriacul Markus Bendler. Cel din urmă este și membru în Clubul Alpin Român.
Iată schela:

Iată o poză cu Drum Liber alături de cei 2 campioni! :D

Da, puteți râde de casca mea, dar fiind în zona de concurs, sub schela uriașă pe care erau mai mulți arbitri și organizatori, am fost nevoiți să purtăm căști de protecție. :D

La fete a fost se pare mai simplu, au fost 6 finaliste care au ajuns în vârful traseului. Câștigătoare a fost italianca Angelika Rainer, urmată de o koreancă și o rusoaică.

Unul dintre „vecinii” mei de la campionat; am fost din păcate doar 4 acolo de la media, pe tot parcursul concursului (2 televiziuni + un fotograf profesionist + Drum Liber).

Organizatorii evenimentului au fost Clubul Alpin Român, UIAA, Primăria Busteni. Iată pe câțiva dintre ei alături de caștigători:


Felicitări organizatorilor și tuturor celor implicați!

Pentru rezultatele complete, intrați aici.

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Alătură-te conversației

8 comentarii

 1. Felicitari, Florin!

  Intr-adevar, impresionanta schela. Cred ca a fost o super-experienta, cu multa adrenalina, nu-i asa?

  1. Mersi Anca!

   Pe mine cel putin, proba de dificultate m-a tinut cu sufletul la gura. Pozele surprind doar o mica parte din ce inseamna sa te tii intr-un punct si sa stai atarnat de un tavan :)

   Este unul dintre evenimentele foarte tari de la noi si care merita o atentie mult mai mare, a reusit sa aduca pe cei mai buni cataratori din lume.

 2. Da, cred! Noi am scris vineri, pe scut, despre eveniment, asa incat acum vom publica si experienta ta acolo. ;)

  1. Da, ne place sa scriem vinerea, ca si eu anuntam concursul tot vineri, dar cu o saptamana mai devreme :p

 3. Pingback: Tweets that mention Un spectacol pe cinste - Campionatul Mondial de Escaladă pe Gheață, Bușteni | Drum liber - Vezi România cu alți ochi -- Topsy.com
 4. Pingback: De la Campionatul Mondial de Escalada pe Gheata, Busteni |
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Vreau internet pe telefon: Anno Domini 2011, anul schimbării telefonului!

De mulți ani folosesc cu succes diverse modele Nokia și pot să afirm cu mare plăcere că lucrul cu aceste...

Închide