Tururi de oraș: Drum Liber te pregătește să vizitezi orașele mari ale României!

O perioadă aglomerată dar cu satisfacții a fost și cea trecută, iar în curând vor începe să se vadă rezultatele.

De câte ori ai fost într-un oraș nou și nu ai știut ce să vizitezi? De câte ori ai căutat pe Google obiectivele din mai știu eu ce oraș mare, dar nu le-ai găsit decât trântite într-o listă, fără să fie o logică a vizitării lor?

Drum Liber te ajută când vine vorba de a vizita principalele orașe turistice mari ale României (Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Timișoara) cu o propunere concretă de tur de oraș. Îți propunem un traseu, vei avea lista obiectivelor și o mică parte de istorie sau povestea acelui loc/obiectiv, într-o formă coerentă. Nu ai destul timp pentru tot turul? Nici o problemă, îți alegi în funcție de recomandările noastre pe cele mai importante obiective și le vezi pe acelea, sau „faci” o parte de tur, cu gândul că îl continui data viitoare.

Crezi că e utilă rubrica de Tururi de oraș? Cum crezi că ar trebui să facem acest tururi, în varianta online? Te rog să ne răspunzi mai jos, ideile care ne plac și credem că le putem implementa se vor regăsi în viitoarele tururi.

Dacă tot ați ajuns aici, vă spun un secret: primul oraș care va avea onoarea este Brașovul, fii cu ochii pe Drum Liber!

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Alătură-te conversației

6 comentarii

  1. @Dianora Când mergeam într-un oraș necunoscut încercam să studiez puțin orașul și făceam rost de o hartă din primul hotel pe care îl întâlneam. Dacă și un oraș mic cum e Sighișoara poate încurca turiștii, cum e într-unul mare?
   Ai fost recent la Sighșoara?

   @Cristina Vladau Mulțumesc, este în lucru de câteva săptămâni ideea și acum apar primele rezultate :D Așteptăm feedback :)

   @Care sunt orașele care credeți că merită un tur drăguț pe Drum Liber?

 1. Super initiativa!
  De abia astept sa vad ce scrieti despre Cluj – cum ar trebui vazut din exterior.
  Sunt curioasa si de Bucuresti.
  Il voi revizita si sunt curioasa ce-am pierdut din vedere.

 2. Pingback: Tururi de oraș: Drum Liber te pregătește să vizitezi orașele mari ale României! | Revista Bursa Mondena
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Ghidul României de la National Geographic Traveler se lansează azi

Update: În parteneriat cu MB Drăgan avem un mic concurs: unul dintre cei care comentează acest articol va primi un...

Închide