Într-una din serile trecute m-am gândit la un film de promovare turistică a unui oraș din România (sâc, nu vă spun care! :p) și am zis că v-ar plăcea și vouă să fac o selecție de clipuri cu orașele noastre. Cum am găsit mai multe la orașele mari, voi face o serie de articole cu filme turistice despre orașele României, iar episodul 1 este despre.. Timișoara.

La fiecare am scris dacă are rezoluție HD. Ca să activați vizionarea în HD, dați click pe rotița din dreapta jos a clipului și selectați 720HD sau 1080HD (cu cât e mai mare, cu atât e mai bună calitatea).

3.. 2.. 1.. Vizionare plăcută!

Little Timișoara (HD): Bogdan Petrar a transformat Timișoara într-o scenă de la teatrul de păpuși, iar personajele sunt chiar locuitorii. Un alt punct tare: culorile superbe!

Filmare din elicopter și o poveste frumoasă despre orașul Timișoara. Păcat că e cam veche înregistrarea și nu are o calitate prea bună. Varianta în limba engleză este aici.

As a day goes by (HD): trecerea timpului și a norilor peste orașul de pe Bega. O muncă ce a durat din martie până în 1 decembrie, când autorul, Bogdan Bica, ne-a făcut un frumos cadou, acest clip. Mulțumim!

Timișoara – as a day goes by (HD Ready), versiunea a doua: trecerea unei zile în Timișoara în viziunea Timișoara TV. Mulțumesc TimișoaraȘtiri.ro pentru film.

Timișoara veche și berea: prezentarea orașului ca o poveste țesută în jurul fabricii de bere Timișoreana, prima bere din România. Clip subtitrat în limba engleză.

Timișoara, orașul premierelor: o interesantă istorie a premierelor timișorene (și sunt multe) asortată cu poze și cadre de colecție.

Timișoara – Open Art City
Timișoara și o scurtă trecere prin artele pe care le poți aprecia în orașul de pe Bega. Clip primit prin curtoazia Biroulul de Informații Turistice din Timișoara. Mulțumesc frumos!

Timișoara de altădată, animație (HD). În mod normal nu vreau să includ și clipurile realizate doar cu fotografii, dar efectul animat prin care autorii acestul clip au dat viață unor vederi este foarte interesant!

Cadre, text și muzică

Timisoara Nightlife (HD): viața de noapte a Timișoarei amestecată cu cadre din diverse locuri ale orașului.

Voi mai știți și alte filme faine cu Timișoara (și nu doar)? Ajutați-ne să le strângem pe toate și facem o selecție a celor mai bune!

Timișoara, Romania

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Alătură-te conversației

2 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Cum arată acum, sortate pe județe și puse alfabetic
Sortarea materialor turistice. Desfacerea nodului gordian

Materialele turistice pe care le strâng în ultimii ani sunt atât de multe și dezordonate, încât au ajuns să îmi...

Închide