Târg de meșteșuguri tradiționale la Timișoara

Farfurie ceramica albaPentru cei care sunteți în Timișoara zilele acestea poate faceți un mic tur și prin zona Unirii, la Centrul de Cultură si Artă al Județului Timiș (str. E. Ungureanu, nr. 1) pentru a vedea târgul de meșteșuguri tradiționale.

Meșteri în mai multe meserii străvechi, veniți din Tomești, Jupânesti, Coșevița sau Făget își arată operele: oale și piese de ceramică tradițională, țesături, broderii, costume populare, decorațiuni florale, icoane și sculpturi.

Data de desfășurare: 6-11 octombrie 2009.
Etnografie

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Alătură-te conversației

2 comentarii

 1. buna seara! Ma numesc Pricop Mihaela, sunt studenta, am terminat liceul de arte plastice si pictez
  Icoane pe sticla in stil bizantin. Va contactez cu o intrebare: cum as putea sa-mi expun lucrarile la un targ de acest gen? care sunt conditiile de participare?
  Va multumesc anticipat! Astept raspunsul dvs.!

  1. Salut Mihaela, noi am fost doar mesageri pentru targul de mestesuguri traditionale. Am scris in anuntul facut ca perioada de desfasurare a editiei despre care am scris a fost in octombrie 2009 :)

   Te sfatuiesc sa faci o vizita la Centrul de Cultură si Artă al Județului Timiș (str. E. Ungureanu, nr. 1) si sa afli despre viitoarele manifestatii sau expozitii organizate de ei. In acelasi timp poti sa ne trimiti cateva poze cu cateva opere facute de tine, sa le afisam si noi intr-un album foto, cu contactul tau pe fotografii. Email: florin at drumliber punctt ro
   F.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Ghidul tău ECO

Făcut de cei de la Garda Națională de Mediu, iată un mic îndrumar din care putem măcar câteva lucruri să...

Închide