Sighisoara vazuta prin ochii unui cuplu polonez

Tocmai ma intorceam de la masa cand dintr-o masina un tip intreaba daca stiu un loc unde se poate manca binisor dar nu scump in Sighisoara. Asa incepea intersectia mea cu un cuplu dragut de polonezi.

Povestea continua cu o lunga poveste despre ce pot vedea ei in Romania, realizarea unui traseu in drumul lor spre Odessa si sfaturi despre drumuri si alte servicii din tara noastra. Acestea se intamplau langa Turnul Cojocarilor din Sighisoara, cu harta intinsa pe masina; intamplarea avea sa atraga si un canadian curios care avea intrebari despre Dracula :)

O bere, inca o poveste, schimb de experiente despre ce mi-a placut in zona lor (Cracovia) si alte idei despre traseul lor au urmat. Dupa cateva ore de la cunoasterea lor mi-am dat seama ca sunt oameni faini, fara prejudecati care vor sa se bucure cat mai mult de ce gasesc in Romania. Ei sunt intr-o calatorie cu masina, low budget si destinatia finala e Odessa, in Ucraina. Vor sa ajunga acolo direct din Romania.

Le urez drum bun si sa aiba o vacanta stralucita, iar aici atasez cateva dintre pozele facute de tinerii polonezi.

[sthumbs=4289|4278|4298|4305|4267|4261|4247|4242|4216|4195,144,3,n,left,]

Gasiti pozele in Albumul foto cu pozele lui Stéphane.
Photos by Stéphane Leoniak, to whom I thank! Have fun in Romania and send us more nice things you find in our country.

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Întâlnirea autostopiștilor din România

Editare ulterioară: cum formularul a avut un bug, a fost reparat și e indicat să îl folosești dacă vii, să...

Închide