După ce am anunțat că urmează întâlnirea Scrie România am vorbit cu mulți dintre cei care scriu despre România pe blogurile lor.
Vremea nasoală în acea perioadă, alte planuri sau lipsa unei motivații foarte puternice au făcut să fie 4 confirmări și în final după anulările din ultimele zile să venim 2: Elena de la viajoa.ro și eu – drumliber.ro. Cu sufletul împacat pot să spun că e absolut singurul lucru care putea ieși mai bine din acest eveniment.
Au fost 2 zile și jumătate petrecute în Dobrogea, mai puțin de jumătate din timp am stat în Constanța. Am parcurs cu Răzvan 700 de kilometri în toate direcțiile, am văzut 5 cetăți grecești sau romane, 3 mănăstiri din care una e lângă peștera Sf. Andrei, cel care a adus creștinismul pe meleagurile noastre, am văzut cum „fierbe” Dunărea, am vizitat un muzeu, am cunoscut o parte din Constanța, am văzut de aproape chiar și centralele eoliene care vor face parte din cel mai mare parc eolian din sud-estul Europei, am văzut un sat cu lipoveni din Delta Dunării.
Au fost 2 zile de plimbări, 2 zile lungi în care ne-am demonstrat că e greu dar și foarte fain să fii călător :)
Ne-am lovit de neajunsurile hărților, așa că pentru a ușura viața unora voi publica și drumurile spre unele obiective. Prefer să fim ultimii care ocolim din cauză că drumul „național” de pe hartă e de fapt forestier iar drumul corect nici măcar nu e marcat pe hartă.
Zilele următoare vor urma articolele, până atunci atașez câteva poze:
Trebuie să spun că evenimentul nu ar fi fost așa reușit fără Răzvan, care ne-a oferit cazare la Constanta, a râs și a cutreierat Dobrogea în lung și în lat cu noi. Mulțumesc!
Florin
Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Salutare!
Aștept cu interes ediția a 2-a. Dacă nu ca și participant, măcar ca și rezultat. :)
Să ne așteptăm la articole mai detaliate despre ce ați văzut pe acolo?
Cele bune!
@Petrvs
Da, urmeaza prezentarile pe larg a ce s-a intamplat la Scrie Romania. Zilele urmatoare incep sa apara :)
Pingback: “Scrie Romania" editia 1 – preambul
Da reactiile vor fi pe masura asteptarilor mele probabil va urma Scrie Romania – Dobrogea editia 1.1
Sincer chiar daca invitatiile au fost trimise atit de Florin cit si de mine cu 2 saptamini in avans nu ma asteptam sa vina doar 2 persoane, probabil ca lumea nu s-a asteptat la o astfel de invitatie si mai ales nu stiau ce vor gasi in Constanta – Dobrogea.
Cred că cei care nu au reușit să vină au avut doar de pierdut.
Vor urma edițiile 1.1, 2 și cred că vom fi mai mulți, mai ales că după prima ediție vor ști la ce să se aștepte.
Să ne vedem cu bine Răzvan!
Din ce ai observat eu sint foarte ocupat chiar si in extrasezon si cum bine sti a trebuit sa imi sacrific 2 clienti pentru a se caza singuri urmind doar indicatiile telefonice, voi ati facut la fel pentru ca eu erau ocupat cu un transfer la Otopeni.
Cum ti-am povestit activitatea mea implica prezenta mea in Constanta pentru ca eu intru in contact cu fiecare client si fiecare are anumite asteptari, nevoi, pretentii plus ca pot aparea diferite urgente, cazari neanuntate etc.
Asadar nu este foarte usor de organizat o astfel de campanie chiar si pentru 2 zile, cum sti eu am revenit in Constanta pe la ora 21 si dupa ce am stabilit planul de batatie pentru cele 2 zile cu voi am rezolvat citeva probleme cu alti clienti iar a doua zi v-am trezit la 7 dimineata.
Dupa cum ai scris si tu am parcurs in 2 zile 700 de km doar in Dobrogea poate ca nici nu va asteptati sa vedeti atita lucruri in doar 2 zile si asta in Constanta in extrasezon.
Felicitari pentru initiativa!:)
@Răzvan
Dintre cei care citesc sigur vor fi unii care își schimbă părerea despre călătorie și ce se poate face în 2 zile.
@RomaniaPozitiva
Mulțumesc! Stai aproape, vor urma poveștile :)
Pingback: Constanța, Tomis după două milenii | Drum liber - Vezi România cu alți ochi
Pingback: Eolienele din Dobrogea | Drum liber - Vezi România cu alți ochi
Pingback: Concurs - Scrie România - câștigă un weekend și multe locuri de văzut în Dobrogea | Drum liber - Vezi România cu alți ochi
Pingback: Scrie Romania Constanta | Constanta Mamaia Litoral
Pingback: Concurs – Scrie România – câștigă un weekend și multe locuri de văzut în Dobrogea – 2 premii, DL 15- 21 martie | START UB
Chiar ai ce vedea in Dobrogea in extrasezon,am fost si la Constanta si mi-a placut foarte mult orasul asa in general.Am fost si la Tulcea si mi-a placut foarte mult,iubesc orasul ala,desi e destul de mic. Dobrogea e frumoasa si in extrasezon,am calatorit mult cu masina pe-acolo :)
Pingback: Turism în spațiu religios - Dobrogea | Drum liber - Vezi România cu alți ochi
Pingback: Cetatea Capidava - așezarea de la cotitură | Drum liber - Vezi România cu alți ochi
Dobrogea…
Cand ma gandesc la acele taramuri mi se face dor, un dor de duca intr-acolo.
Case de stuf, oameni scosi parca din pastel, din tablou si din balade. Animalute pe care nu le vezi la tot pasul, linistea si bucuria pe care le visezi intr un sfasit de weekend.
Celic Dere o manastire ce mi revine in memorie datorita unei minuni ce se savarseste zi de zi – o icoana a Mantuitorului care se curata singura, iar alaturi moaste ale unor sfinti.
In spatele manastirii m au amuzat copios doi struti foarte isteti si am admirat penajul minunat al paunilor.
Manastirea Cocos ascunde in spatele ei un platou minunat, pe care localnicii il numesc simplu..la cruce.
Niste trepte urca in cerc si te poarta in sanul unei poenite ce -ti prezinta o imagine de vis. Manastirea Cocos la picioarele tale…si totul deprins parca dintr o alta lume.
Techirghiolul m a uimit prin simplitatea sa. Mi au dat lacrimile cand am auzit un Avva acolo vorbind cu blandete si cand la iesire din Manastirea Sambata scria atat de frumos Bucurie celor ce vin, Binecuvantare celor ce pleaca!
Niculitelul mi a adus un vin bun, care aproape m a adormit, insa m am desprins din visare pentru a vizita grota sfintilor Zotic, Attal, Kamasis, Filipp.
Pestera sfantului Andrei ne leaga de traditie. O potecuta pe care dis de dimineata vad oameni trecand veseli ma duce la fantana sfantului, de unde oamenii isi iau apa spre a -i vindeca de boli. Pestera imi strecoara o pace pe care rar voi mai reusi sa o intalnesc.
M as intoarce oricand acolo. Mai visez sa descopar legenda Macinului si sa vad balaurul dobrogean..dar si sa ma minunez de ruinele si vestigiile capidavei.
Despre acestea..poate mai tarziu!
Pingback: Cetatea și Monumentul Tropaeum Traiani - Adamclisi | Drum liber - Vezi România cu alți ochi
Pingback: Câștigătorii concursului Scrie România ediția 1 | Drum liber - Vezi România cu alți ochi
Drumul spre Enisala chiar este asa amenajat sau este editat foto :D ?! E prea frumos sa fie adevarat. De asemenea, au amenajat cumva si drumurile din zona ? (ma refer la drumul „bombardat” de la Enisala spre Jurilovca – cel mai „drum prost” pe care am avut ocazia sa merg vreodata :D … desi tehnic vorbind cu masina am mers pe aratura si nu pe drum)
Drumul nu e editat deloc, asa e in realitate, proaspat asfaltat doar sa ne faca ciuda celor care nu avem asa ceva in zona noastra :)
Cu exceptia a 3 kilometri care se fac pe drum de tara ocolitor, si drumul spre Jurilovca e si el nou nout. Sa te tot dai pe el. In Jurilovca faceam misto de un tip cu un BMW tunat ca face liniute pe drumul ala (in sat, in Jurilovca era rau drumul). La fel, foarte bun si nou e drumul din sat pana la cetatea Agamnum.
Pingback: Heracleea – cetatea abandonata din Dobrogea | Viajoa