Romanian PaperGirl va fi la Street Delivery, în acest weekend

Dacă nu știați deja, Bianca este „fata cu hârtie” de la noi, varianta .ro a PaperGirl. Proiectul e foarte nice și presupune strângerea de opere de artă făcute de pasionați și răspândirea gratuită a lor, de pe biciclete, trecătorilor.

Așadar, cine este în București la sfârșit de săptămână este binevenit la evenimentul care își propune să „Închidă strada pentru mașini și o deschidă pentru oameni.”

Iată invitația Biancăi pentru acest weekend:

Hellooooo!!!!!!!!!

Daca esti in Bucuresti in weekendul asta, ne vedem la Street Delivery!

Vom fi in strada, in cadrul Home Matasari, asteptand sa primim lucrarile inscrise.

Mai mult, vom avea culori si toate cele necesare pentru a creea ceva „pieces of art” pe loc!

Urmariti bicicletele romanian papergirl si ne veti gasi!

Iată în câteva cuvinte ce înseamnă PaperGirl:

Papergirl este un proiect de arta inițiat în 2006, in Berlin, de Aisha Ronniger.

In stilul băieților care distribuie ziare în SUA, lucrări de artă sunt rulate și distribuite de pe bicicletă pe stradă, în mod aleator, trecătorilor. Oricine poate să participe!

Intre timp, proiectul a fost adoptat si de alte orase din lume: Albany-NY, San Francisco, Cape Town, Portland, Charlotte, Sao Paulo și Northampton.

Ideea este aceea de a aduce arta către public într-un alt fel decât normal; de a surprinde oamenii și de a-i aduce în contact cu arta în viața lor de zi cu zi.

Motto-ul papergirl este: „Oricine primește o rolă e norocos și banii nu pot cumpăra norocul!”, în plus, „E mult mai distractiv să primești ceva atunci când nu trebuie să dai nimic în schimb!”.

„Ziarul” pe care îl distribuim constă în lucrări de artă rulate împreună.

Continurare este aici.

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Moscheea regală Carol I din Constanța la 100 de ani de la piatra de temelie

Astăzi se împlinesc 97 de ani + 1 zi de la inaugurarea Moscheei Carol I din Constanța și suntem în...

Închide