Randone 2010 – prima ediție Randonnée Pédestre din România

Munții Parâng vor fi gazda primei ediții Randonnée Pédestre din România, combinație de succes între turism montan și alpinism.

În Franța și alte state este un sport cunoscut, iar în România clubul sportiv montan White Wolf de la Baia de Fier încearcă să îl facă cunoscut.

Cum se desfășoara Randone 2010?
Sâmbătă vor fi 2 categorii diferite de concurs în același timp:
1. Categoria Challenge, pentru cei experimentați – o tură montană fără ghid cu durata de aproximativ 8-10 ore. Traseul este la alegerea fiecărei echipe, dar este obligatoria trecerea prin câteva puncte de control. Prima echipă la punctul final câștigă.
2. Categoria Natură și sport, pentru cei care vor să se bucure de frumusețea Cheilor Galbenului și a zonei de sud a Parângului. Tura durează cam 4 ore și va conține și câteva mici probe teoretice despre natură și mediul înconjurător.

Când? Weekendul următor, 17-19 septembrie 2010
Unde? Baia de Fier – Rânca – Vârful Păpușa (Munții Parâng)
Cum participi? Participarea este (evident) gratuită și tot ce trebuie să faci e să îți găsești 2 prieteni, apoi să înscrieți echipa, online, aici. Dacă nu reușiți, puteți vineri seara să vă înscrieți la fața locului, la cabana Peștera Muierilor. Veniți cu cortul, va fi organizată o tabără de corturi aproape de cabană de mai sus.

Mai multe informații găsiți pe site-ul evenimentului (randone.white-wolf-club.org) sau la email randone@white-wolf-club.org

După cum ziceam, este prima ediție, dar se deschide drumul pentru o ediție mai puternică, la anul. Vă așteptăm cu toții la munte, la Randone 2010!

Echipa Randone 2010 & White Wolf Club

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Cel mai mare ou traditional de Paste din lume
Recunoaște locația: cel mai mare ou tradițional de Paște din lume

Ajutor! Ajutor! Ajută-ne să găsim locația acestui mic gigantic ou. :) Este cel mai mare ou de acest gen din...

Închide