O vacanță la munte și o mână de ajutor la reconstrucția refugiului Piscul cu Brazi (Buila Vânturarița)

Vă spunem de o inițiativă faină care ar putea atrage și alți doritori: cine vrea să dea o mână de ajutor la reconstrucția refugiului Piscul cu Brazi din Parcul Național Buila-Vânturarița, este bine-venit în această lună pe cărările Builei, în județul Vâlcea. Rog doritorii să foloseasca numărul de telefon din finalul articolului.

Programul:

 • 2-5 Iulie – achiziția și transportul materialelor la baza traseului
 • 6 Iulie – instalarea taberei voluntarilor
 • 8-10 Iulie – Tabara principala 1 pentru transportul materialelor
 • 15-17 Iulie – Tabara principala 2 pentru transportul materialelor
 • 20-23 Iulie – Tabara de refacere a refugiului
 • 23-24 Iulie – Amenajarea și inaugurarea refugiului
 • In perioada 6-24 Iulie voluntari din Asociatiile Kogayon si Bouworde vor fi in permanenta in tabara din Poiana Piscul cu Brazi si vor asigura transportul materialelor necesare si sprijin la reconstructia refugiului. Sunt bineveniti si alti voluntari.

  Tabăra: Poiana Piscul cu Brazi, chiar lângă refugiu.

  Conditii: fiecare voluntar trebuie să vină cu cort, sac de dormit, izopren, echipament de munte, mâncare. Există izvor în apropiere, lemne de foc, loc de cort.

  Accesul se poate face în principal pe 3 variante de traseu:
  1) Satul Pietreni – Poiana Scărișoara (3 km drum forestier, marcaj triunghi roșu) – Muntele Cacova – La Troiță – Poiana de Piatră – Poiana Frumoasă – Piscul cu Brazi (3-4 h, marcaj triunghi roșu)
  2) Satul Pietreni – Canton Silvic Prislop – Izvorul Larg (7 km drum forestier, marcaj triunghi galben) – Valea Izvorului Larg – Dosul Builei (1 – 1 ½ h marcaj punct galben) – La Troiță – Poiana de Piatră – Poiana Frumoasă – Piscul cu Brazi (2-2 ½ h, marcaj triunghi roșu)
  3) Satul Cheia – tunel Stogșoare – Cabana Cheia (25 km drum forestier) – Curmătura Comarnice – Plaiul Lespezi – Piscul cu Brazi (2-3 h, marcaj triunghi roșu)

  Accesul pana in Satul Pietreni se face pe DN 67 (Rm. Vâlcea – Tg. Jiu), prin Costești (aflat la 38 km de Rm. Valcea, 6 km inainte de Horezu cum se vine dinspre Rm. Vâlcea). De la intersecția cu drumul național (marcată de indicatoare ale P.N. Buila-Vanturarița, mănăstirilor Arnota și Bistrița și câtorva pensiuni) se merge 1,5 km până în centrul Costeștiului, de unde se face dreapta și se merge înca 5 km pe șosea până în Pietreni.
  Accesul până în Satul Cheia se face pe DN Rm. Vâlcea – Băile Olănești. După 15 km din Rm. Vâlcea se ajunge la o intersecție (marcată de indicatoare ale P.N. Buila-Vânturarița, schiturilor Iezer și Pahomie), de unde se merge în stânga 5 km pe șosea până în Satul Cheia și încă 25 km pe drumul forestier de pe Valea Cheia până la Cabana Cheia.
  Oricine doreste sa participe la acest proiect este binevenit.
  Vă rugăm să confirmați participarea la numarul de telefon 0723071648.

  Publicat de Florin Arjocu (fondator)

  Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citește articolul precedent:
  Test: Cele mai bune site-uri de hărți online și de calculare a rutelor pentru călătoria ta

  Pe când scriam partea mea a articolului despre autostop București - Cluj-Napoca am găsit o problemă în Google Maps care...

  Închide