Nu doar un pod

Podul din imagini, inaugurat de 2 zile, este puțin diferit decât altele: s-a acordat o atenție mărită prin detaliile și felul în care el se încadrează în peisaj. Pare să fie destul de bine lucrat, iar până să putem judeca trăinicia lui nu pot decât să laud inițiativa și să îl dau exemplu.

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Alătură-te conversației

11 comentarii

    1. @Alexandra, @Apollo Podul e la Peștera Muierilor, Baia de Fier, Gorj. Ați fost pe acolo de curând? :)

  1. Nu am fost de curand, cred ca am fost cand eram mai mica. Poate voi trece, ca e foarte frumoasa zona, si podul asta chiar e fain. Multumim pentru poze! :)

    1. @Alexandra Ți-ar plăcea cu siguranță să stai o noapte acolo și ar fi frumos dacă mergi noaptea, să prinzi luminile pe cheile Galbenului. La ora 10 seara se aprind proiectoarele și luminează stâncile, o să le vezi de la câțiva kilometri. A doua zi pe lângă vizitarea peșterii să urci și pe versantul vestic, cel din drepta drumului (cum mergi spre peșteră) la puctele de belvedere! Vei avea o priveliște deosebită!

  2. Am fost acum vreo 10-11 ani. Imi amintesc ca atunci n-am putut vizita pestera, din lipsa de curent electric. Mi-ar placea sa ma intorc in zona… Poate in vara asta.

    1. @Apollo Prima schimbare radicală e drumul. Dintr-un drum vălurit și cu gropi acum vei găsi un drum impecabil, refăcut complet. Peștera e aceeași înăuntru, să vedem noii custozi dacă vor investi și cum va fi modernizată. În afară de investiția umană inexistentă în peșteră, natura ei este deosebită, merită vizitată. Zona este foarte faină, seara pe la 10 se aprind proiectoarele care luminează foarte frumos stâncile, deci dacă poți, stai măcar o noapte să prinzi și efectul luminii pe chei.

    1. @artistu Da, e mișto ce se face prin țară. Casă de piatră și să se facă mare și plin de energie copilul, să cutreiere țara-n lung și lat! Fată sau băiat?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Alternativa spre Portița: Drumul spre Gura Portiței pe uscat

Pentru cei care nu știu ce e Gura Portiței, atașez câteva poze și le spun că e "bulina roșie" din...

Închide