Județul Harghita transmite unora gânduri bune, iar altora, gânduri amestecate. Eu vreau să vedem realitatea, să vizităm o bucată din județ, să intrăm în minunatul parc de aventuri Balu Park cu cea mai lungă tiroliană din țară (UN Kilometru). Cine? Noi și VOI! Voi cei care puteți, cei care vreți să ieșiți la drum, cei care vreți să vă descoperiți țara, cei care doriți puțină aventură, dar și cei care așteptați un strop din cultura și istoria frumoasei noastre țări.

Prima ieșire din categoria Prin România, cu Voi ne va purta pe meleaguri secuiești, în Harghita (#inharghita). Punem accent pe CE FACEM ȘI CE VIZITĂM, nu pe alte detalii. Iată ce ne propunem:

Cazarea: ne vom caza în Miercurea Ciuc, ori la una dintre pensiunile locului, ori la singurul hostel din oraș (adicătelea cu mai mulți în cameră, să nu zici ulterior că nu știai). Încercăm ca la prima ediție să fie cât mai convenabil pentru toată lumea, știm că este o perioadă mai dificilă. Voi reveni cu informații suplimentare ulterior. Ca să fie clar, îți vei plăti patul.

Câți? 20 de locuri pentru „oameni mari„, copiii mici îi sărim la numărătoare. Termenul „om mare” se referă la cei care au depăși vârsta de dormit în pat cu părinții. :)

Masa: fiecare este responsabil de propria masă, de propriile bucate. Fie că le aduci de acasă, fie că te folosești de magazinele locale sau de cămara bunicii. Vom mânca împreună, în același timp, în același loc. Pe cât posibil.

Când? 23 – 25 august, de vineri până duminică. Cei care lucrează vor sosi spre seară, ceilalți mai devreme.

Unde? Miercurea Ciuc, Harghita Băi, poate și Lacul Sfânta Ana. Vom fi activi în oraș și împrejurul lui, iar în una din zile ne vom deplasa în stațiunea Harghita Băi fiindcă acolo ne așteaptă o experiență fantastică. Ziua plecării, dacă avem timp, ne va purta spre Lacul Sfânta Ana.

Costuri? Cheltuieli de organizare: zero (0). În schimb îți vei plăti singur costurile proprii (transport dus/întors/la fața locului dacă e cazul), cazarea (aproximativ 40 ron/pat/noapte), masa, intrarea la muzeu, intrarea la patinoar (stadionul de hockey; în 2012 costa 10 lei intrarea+închiriatul patinelor), etc. Fiindcă mergi cu Drum Liber, vei avea intrarea gratuită la Balu Park!

Programul? Ce vom face, ce vom vizita este cel mai important. Că doar de asta mergem acolo, să facem lucruri interesante, să cunoaștem ce nu știam deja. Și să ne și distrăm.

Tiroliană luungă
Tiroliană luungă (sursa foto: http://www.flickr.com/photos/distant_trails)
  1. În Miercurea Ciuc vom VIZITA & VEDEA cele mai importante locuri și obiective (ordine aleatorie):
    • Castelul Miko (Muzeul Secuiesc al Ciucului) – cea mai veche construcție a orașului, ridicată începând cu 1611. Castelul-fortăreață are o prezență impunătoare în orașul harghitean. Din 1970 devine muzeu și noi îi vom trece pragul.
    • Biserica Milenară este o biserică nouă în stil baroc ridicată în 2003. Deasupra porților de intrare, în stânga și în dreapta sunt câte cinci cruci. Împreună, cele zece simbolizează prezența populației călătoare pe acele meleaguri de zece secole. În centrul acoperișului este o cupolă din sticlă prin care se face iluminarea naturală în interior.
    • Biserica din Șumuleu Ciuc; prima biserică a fost ridicată între 1442-1448 de către călugării franciscani stabiliți la Șumuleu (între timp, Șumuleul a devenit un cartier al reședinței Miercurea Ciuc). Biserica actuală este din secolul XIX, iar cea mai valoroasă piesă din componență este orga. Construită în 1931 pe baza proiectului lui Geyer Jozsef de la firma „Wegenstein Leopold și Fii” din Timișloara, are trei manuale, 41 de variante solo și 2824 de tuburi.
    • …mai sunt câteva, nu le spun acum pe toate…

     

  2. La Miercurea Ciuc vom FACE (ordine aleatorie):
    • În orașul hocheiului pe gheață vom merge să patinăm. Da, să patinăm în mijlocul verii!
    • Vom merge pe traseu spre Arborele European al Anului 2011, teiul de 500 de ani de la Leliceni. Este la trei kilometri de oraș, va fi o plimbare plăcută.
    • Dacă sorții sunt de partea noastră și ajungem la ore decente (la ora 20 se închide și se redeschide abia luni), vineri seara intrăm să testăm mofeta, sauna și bazinele de la Jigodin Băi.
    • …mai sunt câteva, nu le spun acum pe toate…

     

  3. La Harghita Băi vom:
    • Ajunge pe cea mai lungă stradă din România, are doar 22 de kilometri.
    • Tresări la înălțime, pe corzile și cablurile de la Balu Park, grozavul parc de aventuri al Harghitei.
    • Transpira de emoții (probabil) și pe cea mai lungă tiroliană din România. Are UN KILOMETRU.
    • Face cu mâna de pe diversele instalații suspendate, vom chicoti și „suporta” din greu o mare producție de adrenalină.
    • …mai sunt câteva, nu le spun acum pe toate…

     

  4. Duminică, dacă ne permite timpul și ne simțim în stare, vom face o sesiune foto pe marginea Lacului Sfânta Ana. Așa, ca să avem ce pune și noi pe Facebook ;)

Vreau un contact! Pentru informații suplimentare folosiți cu încredere emailul florin@drumliber.ro și/sau telefoanele 0762 765 818 / 0741 559 604 (Dual SIM pasiv, dacă vorbesc la un număr, celălalt este offline). Le-am publicat cu gândul că nu veți abuza de ele. :)

Unde mă înscriu? Ca și mai sus, la emailul florin@drumliber.ro și/sau telefoanele 0762 765 818 / 0741 559 604 (Dual SIM pasiv, dacă vorbesc la un număr, celălalt este offline). Repet: le-am publicat cu gândul că nu veți abuza de ele. :)

Cum și unde ne întâlnim? Locul de sosire este direct punctul de cazare din Miercurea Ciuc (îl voi anunța ulterior; mai sus aveți și contactul meu personal). Locul de plecare este la libera alegere.

Vreau să fiu sigur că ai reținut ce e important, așa că facem o recapitulare.
Iată doar cinci motive pentru care îți vei dori să vii #inharghita:

  1. Pentru că te-ai plictisit de orașul tău și vrei să vezi altceva.
  2. Pentru că vei intra (gratis) în fantasticul Balu Park!
  3. Pentru că vom merge și la patinoar.
  4. Pentru că vei suspina de bucurie, vei transpira de la adrenalina instalațiilor pe coardă în cea mai lungă tiroliană din România.
  5. Pentru că vei rămâne cu amintiri de spus la bătrânețe nepoților.

Va fi foarte fain #inharghita! Întreabă-mă tot ce vrei să afli și… înscrie-te, ceasul bate, locurile se ocupă!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Cuvinte cheie: , , , , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.