Astăzi vreau să vă recomand un desert ardelenesc, lichiul. Se găsește în zona săsească a Transilvaniei, regiune care se luptă și reușeste să îmbine cu armonie natura, oamenii și cultura tradițională, iar acum ne face poftă cu aromele acestei ușoare prăjituri.
De câte ori am trecut prin Mediaș, prin Sighișoara ori Sibiu și nu am auzit de lichiul? De multe ori. Până într-o frumoasă zi de primăvară când am fost luminat de o dragă amică și am cunoscut faimosul desert.
Ce e și cu lichiul acesta? Aparent, nimic complicat: se toarnă un blat rotund de zici că e pizza (dar din alt „material”), se pune ceva bun deasupra lui, iar cireașa de pe tort este de fapt româneasca prună. Da, se poate face și cu alte fructe, dar mie îmi place cel cu prune, îmbină așa bine dulcele ușor al blatului cu aroma prunelor încât salivez doar gândindu-mă la ele!
Lichiul arată cam așa:
În povestea despre locurile cu mâncare bună la drum vă spuneam că eu cunosc chiar bine lichiul de la Jo Pub din Sighișoara; dacă nu sunteți prin zonă, sunt sigur că puteți găsi și alte locuri la fel de bune. Dar dacă sunteți prin preajmă, eu garantez pentru lichiul de la Jo Pub!
Disclaimer: dacă ați crezut altceva, vă spun că articolul nu e plătit. Lichiul (și doar lichiul) de la ei este extraordinar, clar merită răspândită vestea și lichiul… încercat!
Poftă bună! :)
Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)