Întâlnirea autostopiștilor din România 2011 (impresii)

Mica întâlnire a celor care mergem cu autostopul s-a desfășurat în acest weekend la Brașov. Vreau să îmi fac auzite gândurile, părerile și satisfacțiile atât despre eveniment, cât și despre Brașov, acum la 2 zile după eveniment.

Răspândirea mesajului
Era clar că la un eveniment cu o nișă așa restrânsă nu vor veni grămezi de oameni, mai ales că mulți dintre cei pe care îi cunosc sunt plecați care pe unde. Ne-am întâlnit 7 oameni printre care 2 viitori autostopiști de cursă lungă din Onești și Roxana din Timișoara/Lugoj. Am atras privirile unor trusturi de presă și a unor site-uri naționale sau locale (Evenimentul Zilei, ProTV, Bună ziua Brașov, spuse.ro, lume bună, brasovulmeu.com, dar și a mai multor site-uri de călătorie; a fost curioasă preluarea pe un forum din Serbia). Facebook desigur și-a arătat din nou faptul că aduce greu oamenii din mediul online în cel „viu” (după exemplul cu Crina Coco Popescu când am fost singurul prezent dintre toate zecile de oameni confirmați și sutele cu „maybe”). Cei înscriși pe drumliber.ro (pe formularul dedicat) au ajuns în mare parte (de cele 3 lituanience nu am putut da, sper că nu sunt rătăcite pe undeva prin România iar un clujean și un bicăzean nu au mai reușit să ajungă).

Am vrut ca evenimentul să fie relaxant și educativ, mai ales că printre noi aveam doi tineri care nu au prea folosit autostopul, dar care au planuri mari de călătorie :) Așadar am povestit despre cum se face autostopul, unde se face, despre atitudinea călătorului, dar și despre cum îți faci bagajul. Duminică dimineață Paul a văzut cum tot bagajul i-a intrat în rucsacul mare, inclusiv cortul, chiar dacă nu ar fi crezut că e posibil.

Mă declar pe deplin mulțumit și deja putem pune bazele unei întâlniri mai aventuroase :)
Cred că suntem pe drumul cel bun (liber) pentru a ne cunoaște între noi, pentru a învăța pe alții cum se practică corect autostopul, pentru a crea o mică dar frumoasă comunitate de călători cu autostopul. Mulțumesc (în numele Drum Liber și a lui TiviDan) tuturor celor prezenți la eveniment, dar și celor pe care i-am întâlnit pe drumul nostru.

În final, pentru a ne încerca „puterile”, am fost în vizită la Onești (la Paul și Edi) unde am văzut că se poate face plajă și fără plajă. Totodată vreau să mulțumesc mamei lui Paul care ne-a servit pe toți patru cu fripturică de pui și salată!
Drumul a fost rapid și fără peripeții, eu cu Paul am stat în total (3 mașini) cam 5 minute! Iar echipa a doua a venit după o jumătate de oră doar fiindcă au zăbovit în Brașov la o cafea, altfel cred că ajungeau înaintea noastră (avantajul de a avea o fată în echipă).

Vin și alte articole, stați aproape! Următorul articol este scris de Andrea, cea care se ocupă cu documentația la Brașov și ne prezintă lucrurile din viziunea cuiva ocupat mai mult cu teoria decât cu practica. Stați aproape! :)

Închei cu o poză de duminică:

Florin

Mulțumim celor care ne-au preluat mesajul și ne susțin oficial la acest eveniment:

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Alătură-te conversației

1 comentariu

  1. Felicitari pentru initiativa !!!

    Eu am fost prins cu un Laborator de Educatie NonFormala la Gura Portitei si nu am putut ajunge la intalnire.
    Mult noroc…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Întâlnirea Autostopiștilor din România – ediția a doua, Brașov 2011 (after party)

M-am tot gândit astăzi dacă să scriu sau nu un articol cu impresii de la această cea de-a doua ediție...

Închide