Anul trecut, pe când FB-ul (sigur ați auzit de el :D) nu avea prin țara noastră, și cu siguranță nici în viața mea o așa amploare, am auzit despre gulguțe abia după ce am văzut poze făcute de cineva foarte drag mie. Dar iată că anul acesta, sunt la curent cu tot ce se întâmplă prin Brașov! Și nu doar sunt la curent, dar mă și prezint pe la tot felul de activități și evenimente ce-și propun să aducă în sufletele noastre, ale tuturor, căt mai multă bucurie, fericire, cât mai multe zâmbete.

Ce este o gulguță? Gulguța este o cutie mică de hârtie. După ce hârtia a fost îndoită după un procedeu anume, ea este pliată și apoi cu niște scoci ce are rolul de a fixa forma acesta, se obțin cutii precum cea din imaginea de alături.

Pașii sunt foarte simpli, iar „Cercetașii României” au întocmit un ghid foarte precis de realizare a gulguțelor.

Această gulguță va adăposti, în cele din urmă o lumânare aprinsă. Flacăra aceea, lumina gulguței, simbolizează lumina din interiorul nostru, lumina vieții, lumina întregului Univers, bucurie. Sutele, miile de copii, tineri, adulți sau bătrâni din toată țara s-au lăsat furați de acestă bucurie a lucrurilor mărunte ori au ales să-și elibereze visele alături de alți oameni.

Gulguțele de la noi din țară s-au născut la Cluj. Au fost create de cercetașii din Cluj Napoca, în anul 2004, cu gîndul de a le aminti oamenilor frumusețea lucrurilor mărunte din viața lor. Ei au așezat cutiuțele confecționate din hârtie – ce purtau în interiorul lor câte o lumânare aprinsă, pe luciul lacului din Parcul Central. Și-au trimis odată cu ele și visele, dar și dorința ca acestea să devină realitate. S-a numit, atunci, „Seara viselor împlinite” și a rămas o seară a viselor…

În 2012, gulguțele au cucerit inimile multor cercetași, multor organizații din orașe ale țării și au oferit României un spectacol de bucurie în fața lucrurilor mărunte, un Festival al Luminii.

În Brașov, visele au luat naștere în Parcul Central „Nicolae Titulesc”! După o amânare a Festivalului Luminii, din cauza condițiilor meteo, iată că în seara de 2 iunie, cerul ne-a dat voie să ne bucurăm de ele. Pe fiecare alee a parcului, din metru în metru, micile felinare au creat trecătorilor o stare aparte, diferită de cea obișnuită. Luminau acolo jos, la picioarele noastre, lăsându-ne chipurile în întuneric, dar „luminând” puternic glasul vesel, sunetul dulce al râsetelor sau pe cel al reacțiilor de uimire.

Dacă nu ați fost niciodată să aprindeți gulguțe sau măcar să le priviți, vă îndemn ca anul viitor să nu le ratați! Este o călătorie frumoasă aceea de a păși printre ele…

Să aveți peisaje frumoase!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.