Finala: Sibiu vs Bucuresti. Votați!
O parte dintre voi poate știți că blogul FoxNomad a găzduit a treia ediție a concursului „cel mai bun oraș de văzut în…„. Ediția 2013 a adus și două propuneri din România: Sibiu și București.

Update 2: Concursul s-a încheiat. Rezultatul final (numere rotunjite) arată așa:
Sibiu – 2600 voturi
București – 600 voturi.

Previzibil ori ba? :)

Update: Am actualizat link-ul de mai sus, acum duce la runda finală de vot, Sibiu vs București. Votați! :)

Link-ul de mai sus e spre penultima rundă de vot. Voi actualiza articolul când FoxNomad va publica articolul cu votul final.

Apropo, poate au ochi să vadă și cei implicați în promovarea turismului românesc: știind că va atrage o mulțime de vizitatori, primul articol din seria concursului a fost sponsorizat de Tourisme Montreal (Birou de Turism din Montreal).

În urmă cu ceva timp Cezar propunea pe grupul bloggerilor de travel din România să ne susținem orașele. În teorie este un lucru bun, aduce un plus de faimă orașelor noastre, de aceea am și votat la fiecare pas. Personal, privesc însă concursurile acestea ca pe un niște jocuri aproape de noroc, dar online.

Competițiile cu vot complet public și fără nejurizare pot crea niște situații cu adevărat hilare. Să zicem că la anul ne strângem un grup suficient de mare de indivizi care propunem cel mai mic și urât oraș din lume.

Prin acest vot, putem da complet peste cap un clasament de genul acesta. Este destul să avem mulți prieteni cu calculator dornici să ne ajute. :)

Este o competiție eliminatorie care a început cu 128 localități de pe tot globul. Pas cu pas, Bucureștiul a eliminat Aswan (Egipt), Roma, Cape Town, Edinburgh (Scoția); Sibiul a trecut într-o mică rundă de calificări de Shanghai, iar apoi a avut concurenți ceva mai celebri, dar i-a eliminat unul câte unul. Hermannstadt a trecut pe rând de Barcelona, Florența, Paris și Dublin.
În final au ajuns două orașe: ambele din România :))

De ce consider că e doar un joc? Fără a-mi dori să supăr pe careva, cred însă că în viața reală nici măcar eu nu aș alege să vizitez mai degrabă a noastră dragă capitală în loc de.. (alegeți voi din listă, aproape toate se potrivesc). Iar Sibiul chiar este grozav, dar parcă nu e de rangul concurenței de care a trecut.

Finala concursului Cel mai bun oraș de vizitat în 2013 (FoxNomad)
Finala concursului Cel mai bun oraș de vizitat în 2013 (FoxNomad)
Ultimul vot la concursul Cel mai bun oraș de vizitat în 2013 (FoxNomad)
Ultimul vot la concursul Cel mai bun oraș de vizitat în 2013 (FoxNomad)

Finaliștii îi știm în 25 martie, ora 18.00, pe fusul orar din Estul Americii („March 25th 6pm US EST”). La ora la care scriu eu articolul, acolo este ora 20.51, așadar suntem siguri de rezultat, finala se joacă între Sibiu și București. Câștigătorul competiției va fi anunțat pe 2 aprilie.

Bucureștiul a depășit cu 904 voturi orașul spaniol Granada și foarte tare m-a distrat un comentariu: „Que la mitad de votos a Bucarest fueron Españoles!!„.
Dacă Google Translate nu minte, respectivul mesaj înseamnă „Jumătate din voturile Bucureștiului au fost de la spanioli!„. Cred că se referea la compatrioții noștri din Spania :)

De ce scriu tocmai acum despre concurs?

 1. Fiindcă m-am amuzat să văd că românii sunt mai activi online.
 2. Fiindcă vreau să câștige orașul cel mai frumos din România! Precum nu v-am sfătui nici la care conferință de turism să mergeți dintre cele din 10 și 11, nu dau niciun sfat direct nici acum. Votați cum vă trage sufletul!
 3. Pentru că sunt curios cum vor reacționa românii la această interesantă finală: Bucureștiul are o populație net superioară, ar putea câștiga ușor. Sau nu? :)

Închei cu un alt comentariu de la (cred eu) cineva din Granada:

Well, this has come to an end and we’re definetely losing. But it has been a great match! Congratulations Bucharest!
I would like to invite every Bucharestian to visit Granada! We will welcome you as brothers!!!!!
Good luck against Sibiu!


Adicătelea: „Am ajuns la final și e clar că pierdem. Dar a fost un meci pe cinste! Felicitări București!
Aș vrea să invit pe toți bucureștenii să viziteze Granada! Vă vom primi ca pe niște frați!!!!!
Succes în fața Sibiului!”

Surse capturi: http://foxnomad.com

Sibiu sau București, care va câștiga oare? Voi ce ziceți? :)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Cuvinte cheie: , , , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

5 gânduri despre “Finala: votați cel mai bun oraș de vizitat în 2013 (în viziunea FoxNomad)

 1. Eu-s din Bucuresti si o sa votez Sibiul. Ador orasele medievale, oamenii sunt mai faini in Transilvania si la o adica, acolo sigur se vor simti mai bine turistii primiti. Se vorbeste si germana si maghiara :)

  Răspunde
  • Așa o să fac și eu, mai ales că îți dau dreptate la majoritatea celor de mai sus. Însuși felul în care e construit și dezvoltat orașul îmi dă o stare pozitivă, mă face să îmi doresc să mă plimb pe ale sale alei.

   Maghiara nu sunt eu așa sigur că se vorbește prea des pe acolo (n-am găsit eu, o fi), tu ai întânit localnici vorbitori?

   Răspunde

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.