Umblând prin Sighișoara am dat peste o mână de englezi care ghiciți ce făceau? Prestau muncă în folosul nostru. Adică a comunității din Sighișoara și a vizitatorilor cetății, ca doar în final cu toții câștigăm dacă avem un turn medieval restaurat.

Băieții au venit pentru a da o mână de ajutor echipei române care lucrează la restaurarea Turnului Cojocarilor. Foarte faină inițiativa celor care i-au adus în România! Bravo și mi-ar plăcea să văd mai multe idei de acest gen.

Editare ulterioară:

Colaborarea dintre MET si the Shropshire Council Team durează deja de peste 12 ani și nu este singulară.

Englezii nu au plecat până nu au terminat o parte din munca la tâmplărie. Se pare că englezii au făcut treabă bună, căci au fost „prinși” și în repararea tâmplăriei din casa meșterului de la atelierul de cărămizi din Viscri (la restaurararea caselor, Mihai Eminescu Trust folosește tehnicile tradiționale, iar cum nu se mai fac cărămizi după vechile tehnologii, au creat ei ateliere unde să le fabrice).

Traduc de pe site-ul organizatorilor: „Sunt deja făcute planurile pentru a aduce o altă echipă de meșteri și ucenici în septembrie. Acest lucru va oferi tuturor celor implicați șansa de a-și face noi cunoștințe, de a dobândi noi abilități și de avea o contribuție reală la cooperarea internațională în domeniul conservării”. Așadar lucrurile nu se opresc aici, episodul acesta va continua…

În continuare câteva poze:

[sthumbs=4311|4312|4316|4307|4306|4321|4319|4320|4318,160,3,n,center,]

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Cuvinte cheie: , , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

5 gânduri despre “Englezi care lucrează la restaurări în Sighișoara

 1. Pingback: Tweets that mention Englezi care lucrează la restaurări în Sighișoara | Drum liber - Vezi România cu alți ochi -- Topsy.com

  • Eu văd că ar fi cu două fețe treaba aceasta. Pe de-o parte poate fi jenant că vin alții să ne facă treaba, pe de altă parte văd o deschidere foarte bună din partea celor care au pornit colaborarea. Orice schimb sau colaborare internațională e pozitivă în final și mai ales în cazul ăsta, că se și văd efectele.

   Răspunde
 2. Privita asa, da! E cu totul altceva si chiar e un lucru pozitiv. Dar e deranjant ca ma uit in jurul meu la colegii mei si desi nu sunt eu o patrioata, ei nu nu ar face asa ceva. Multi nici nu au habar de actiunea „Let’s do it Romania!” sau de altele desfasurate pe Valea Prahovei ca sa curete gunoaiele lasate de ei.

  Răspunde
  • @Dianora Ignoranța ne trage de cele mai multe ori înapoi, că nu ne pasă de ce e în jurul nostru, iar efectele sunt pretutindeni.

   Răspunde

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.