Nu de puține ori răspunsul celor care aud de Reșița se referă la împrejurimile orașului. Și e drept, pe aici se găsesc mai de toate: peșteri și chei la mai puțin de 15 km de centrul orașului, o mulțime de lacuri în orice direcție ai lua-o, munți și multă, multă pădure.

Recent am vizitat Dognecea, la 25 de kilometri în afara Reșiței.

Câteva dintre atracțiile pe care zona vi le oferă:

 • Lacul Mare din Dognecea: ideal pentru picnic, camping sau câteva ore de relaxare. Chiar și acum, la început de octombrie, se poate închiria o barcă dacă vremea permite. Eu garantez pentru peisaj.
 • Lacul cu nuferi. La alte 15 minute de mers în afara localitații vei găsi o splendoare de peisaj. Un lac pe care îl poți ocoli în jumătate de oră și pe a cărui suprafață găsești pâlcuri de nuferi, pescari și PET-uri.
 • Câțiva kilometri pe drum în jos, în Ocna-de-Fier, vizitați Muzeul de Mineralogie Estetică a Fierului – Constantin Gruescu.
 • Tot în comuna Dognecea, de data asta în Localitatea Calina, este o veche biserică din lemn. La Calina era una dintre cele două manufacturi de sticlă din Banat.
 • Iar dacă de atâta umblat vi s-a făcut sete, aflați că, tot în Calina, există o apă minerală care se laudă cu proprietăți asemanatoare unuia dintre cele mai importante brand-uri în domeniu. Businessman-ul care a cumpărat dealul cu acest izvor a fost îndrumat de domnul geolog Constantin Gruescu, pe care vi-l amintiți, desigur, dintr-un paragraf anterior.
 • Drum bun!

  Lacul cu nuferi - Dognecea
  Lacul cu nuferi - Dognecea

  IMG_0692_res

  Share and Enjoy !

  0Shares
  0 0

  Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)

  2 gânduri despre “Dognecea – Drum liber spre vest

  1. Nu mergeti la Colt de Rai sunt niste hoti, va taxeaza pentru tot chiar daca de fapt nu ar trebui. Asemenea indivizi ar trebui sa nu mai faca turism si sa lase pe altii care stiu sa se poarte si care au mai iesit din tara.

   Răspunde
   • @Delia Peste tot pot fi șarlatani, fiecare ar trebui să întrebe toate detaliile înainte de a comanda un serviciu sau produs, iar dacă suntem păcăliți TREBUIE să facem reclamație. Dacă nimeni nu face reclamații, celor care ne jecmănesc le merge bine și vor face la fel și pe viitor! Atâta timp cât nouă nu ne pasă suficient încât să luăm măsuri, înseamnă că ne merităm soarta.

    Răspunde

  Spune-ți părerea!

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

  necesar

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.