Orașele României sunt pregătite de iarnă de ceva timp. Hai să aruncăm o privire prin ele, să vedem cum arată ele în iarna 2013-2014.

Am avut la dispoziție fotografii din câteva orașe, pe măsură ce primim și din altele vom completa articolul. Pentru început în listă avem Brașov, București, Iași, Sibiu, Suceava. Nu arată la fel ziua, dar pun și câteva de zi, din Timișoara, de la târgul de Crăciun, că tot i-am făcut o vizită recent.

Aruncați o privire și pe lista lui Mirel.

Ca impresie generală, se simte că bugetele sunt mai mici. Majoritatea orașelor au împodobit zonele centrale, dar cartierele sunt mult mai puțin băgate în seamă comparativ cu anii trecuți.

Iată cum arată orașul Brașov cu decorațiuni de iarnă:


Bucureștiul are pentru prima dată un târg de Crăciun în adevăratul sens al cuvântului. Am fost plăcut surprins să văd și o scenă, am prins eu câteva concerte acolo și mi-au plăcut. Nu s-au gândit la toate detaliile, de exemplu vedeți cortul pus fix lângă bradul de Crăciun care strică toată armonia bradului; ca să nu zic că mai toată lumea va vrea să facă fotografii cu bradul și în toate va ieși acel urât cort. Trecând peste detaliile de acest gen (că mai sunt și alte exemple), este un bun pas înainte făcut de capitală.


Iată și orașul Iași, suprins de Luminița:


Sibiul este de câțiva ani deja pregătit cum se cuvine de Crăciun. Orașul vrea să devină o concurență locală dar de calitate la târgurile din țările vecine (a se citi Târgul de Crăciun de la Budapesta / Viena / Praga). Parțial, reușește. Fotografii de Adela Dadu.


La Suceava am primit două rânduri de fotografii:

Mulțumiri speciale celui care mă mai pune la muncă și astfel mai aflu lucruri interesante despre artă: Sorin Baciu. Îl găsiți pe blog aici și pe Facebook, aici. Iată fotografiile pe care mi le-a trimis din Suceava:


V-am spus că voi pune și câteva fotografii de zi din Timișoara. Am revăzut draga Timișoară recent și cu ocazia asta am intrat și în piața de Crăciun. Mi-a plăcut să văd căsuțele, să simt miresmele a zeci de feluri de mâncare și arome de vin fiert pretutindeni. Aici vinul fiert se prepară la ceaun mare, pe foc, cu condimente și portocale. Nu ca prin alte locuri prin care umblu eu de ceva timp, unde zgârcenia la condimente este pe măsura aparatelor electrice mici în care se fierbe vinul. Împărtășesc în schimb părerea critică a Ochiului Babei că lipsesc activitățile (sau nu le-am văzut eu), iar comercianții uită să aducă și decorațiuni de Crăciun; cei cu mâncare în schimb sunt omniprezenți. :)


Dintre cele de mai sus, care oraș vă place cel mai mult?

PS: Dacă vreți să vă lăudați cu orașul vostru, trimiteți-ne fotografii frumoase și noi le vom pune aici.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Cuvinte cheie: , , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.