Iată 3 comparații între prețurile de la combustibili între SUA, Germania și România, în funcție de costurile implicate în prețul final (preț pretrol nerafinat, rafinare, distribuție și marketing, accize și taxe, tva):
Se vede că la noi prețul brut, înainte de taxare e mai mare cu peste 40% decât în Germania.
Prețul combustibililor în țările europei, de pe site-ul Ministerului Economiei din Austria, aici.
Sursa aici (comunicat UNTR).
Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Pingback: Tweets that mention Comparatie intre componentele pretului la benzina in SUA, Germania si Romania | Drum liber - Vezi România cu alți ochi -- Topsy.com
sincer sa fiu ma apuca jalea cand vad cat a ajuns benzina, dar asta e…
Inca nu mă afectează direct („la pompă”), dar ne va afecta indirect pe toți prin creșterea prețurilor la toate produsele.
Chiar mă gândeam dacă să public micul studiu al celor de la UNTR, sa nu ajungem să discutăm prea multă politică aici, dar prea e legat de călătorie și e păcat ca lumea să nu știe adevărul prețurilor.
Pe mine a inceput sa ma afecteze si la pompa. In 2009 faceam un plin cu 150 de lei, acum nu stiu daca-mi ajung 250, deci e ceva diferenta intr-un an si jumatate.
Mă uimea faptul că există o diferență de 40% între prețul brut al combustibilului aici și cel din Germania. Și nu în avantajul nostru. Dacă era de câteva procente mai ziceam, dar nu 40%!
Avantaj clar pentru cei cu mașini mici și diesel!
Nu m-ar deranja sa fiu taxat ca in Germania, daca as avea salariul pe care-l au ei, si mai ales daca as avea aceeasi calitate a vietii ca ei. Dar mai bine ma opresc aici, ca o dam pe politica :-)
Mda, fără politică aici :)
Suntem vai de capul nostru!
Ne vindem tara (o spun eu) sau, mai rau, o dam gratis (cum mi-au zis altii la o discutie pe tema)!