Cheile Miroși, o minune a naturii

Aici puteți citi despre multe locuri interesante de văzut în a noastră țărișoară. De data aceasta vă prezentăm o locație mai puțin umblată, frumoasele chei Miroși.

Ca să ajungeți la aceste chei venind din București treceți prin Pitești, apoi mergeți spre sud pe drumul ce duce la Craiova (E574) până după Albota.[…]
Vezi mai departe indicatiile

Iată traseul.

Pare complicat de ajuns acolo, dar cu o hartă sau cu un GPS cu hărți bune nu veți avea probleme.

Natura a fost foarte binevoitoare cu această zonă iar omul a reușit să completeze ce a făcut mama natură. Proiectoarele montate fac ca orice trecător să vadă de la mulți kilometri mărețele stânci. Este un sentiment foarte de înălțare sufletească în sufletul privitorului la acest peisaj. Stâncile acestor chei sunt numai bune de escaladă, o să vedeți mai jos că și aici se antrenează salvamontiștii locului.

Ca să nu mă lungesc prea mult cu vorbele, iată câteva poze:

Cheile, noaptea:

Tot noaptea:

Salvamontistii locali la antrenamente pe stanci:

Partea de sus a stancilor:

Vedere de sus:

Cruce sculptată în stâncă:

Curiozitate:

Pe stânga drumului veți găsi Pădurea Bălțată. Bătrânii se mândresc cu povestea locurilor în care au trăit o viață și povesteasc cu mare plăcere de unde ar veni numele pădurii, cum că s-ar trage de la niște păsări uriașe cu penaj de culori pestrițe, ce ar fi trăit în vremurile trecute acolo. De la aceste păsări se pare că ar fi rămas câteva ouă uriașe lângă Râpa Vișinie.

Sper că v-am convins că acest loc mirific merită toată atenția noastră. Vă mulțumesc și aștept, desigur, completările voastre.

Update: În ce dată e postat articolul? Cumva în 1 aprilie? ;)
Articolul de mai sus a fost scris să pară cât de cât real, pentru a fi trecut în categoria glumelor subtile. În poveste am îmbinat pozele a 4 chei (Cheile Bistriței Vâlcene, Cheile Oltețului, Cheile Galbenului / Peștera Muierilor și Cheile Sohodolului). Satul și pădurea de lângă sat sunt reale, mai puțin vovestea pădurii. Așadar cine s-a uitat în calendar și a studiat harta mai atent, probabil s-a prins că prin câmpie nu avem chei cu stânci spectaculoase :D

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Alătură-te conversației

11 comentarii

 1. salut,

  cred ca din greseala ai pus pe site pozele de la Cabana PEstera Muierilor :) si cu siguranta o alta poza este de la Cheile Oltetului, de unde instalam noi tiroliana. OOOpssssss :)

  1. @Ionut
   De fapt e o combinatie intre 4 chei, printre care si Cheile Galbenului si Oltetului :)

   Asteptam si ziua de 1 aprilie de la anul, cine stie ce mai descoperim in acea zi :)

 2. nu am auzit de locatia asta pana acum. pacat ca este departe de Cluj….dar la cate chei avem noi aici :P

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Scrie România, ediția 2 începe azi

Am avut un timp foarte scurt la dispoziție, dar azi s-a confirmat: Dor de Ducă și Călătorul Digital (ex GTD20)...

Închide