Ma gandeam daca se integreaza in peisajul drumliber.ro un subiect de genul acesta. Si am ajuns la concluzia ca da, drumliber.ro te impinge spre a gandi liber, a incerca sa iti elimini prejudecatile, a incerca sa te depasesti, a face mai mult decat credeai ca poti, in final a vedea lucrurile cu alti ochi, din alta perspectiva.

Cand esti student poti alege sa fii doar student. Asa fac majoritatea. Cativa se angajeaza. Foarte putini voluntariaza. Voluntariatul spune ceva despre voi, despre ideile si cauzele in care credeti. Iar daca nu poti face voluntariat, participa la evenimentele create pentru tine. Voi vorbi putin de unul dintre ele (BEST Engineering Competition), unul care te stimuleaza sa gandesti si iti ofera un start pentru proiecte viitoare. Ca sa castigi, primul pas e sa indraznesti.

BEST Engineering Competition – BEC

BEC este o competitie inginereasca la care, ca student la Poli, poti sa iti arati atat abilitatile tehnice, cat si cele de lucru in echipa, solutionare a problemelor, lucru in conditii de stres; toate sunt apreciate si pot arata ca esti mai mult decat un nume pe o lista de studenti.

Ce inseamna BEST Engineering Competition?

BEC = 2 categorii de probe, la care vei concura in echipa cu alti studenti: Team Design si Case Study. Prima categorie inseamna ca vei inventa sau pune in practica o solutie inginereasca („rezolvarea practica a unei probleme complexe, elaborarea eficienta si imaginativa a unui dispozitiv in conformitate cu anumite cerinte si criterii, avand la dispozitie materiale dintre cele mai putin conventionale.”), iar a doua inseamna ca vei gasi in principiu solutii teoretice la o problema data („planificare strategica si management”). Citez din descrierea organizatorilor: „cele doua categorii vizeaza pragmatismul, creativitatea, spiritul ingineresc si munca in echipa„.

In cadrul unor competitii BEST s-au facut roboti care isi gasesc singuri drumul pe un traseu dat, s-au „inventat” intranet-uri necesare unor companii, s-au gasit solutii de marketing pentru lansarea unui produs, s-au creat masini amfibie care apoi au fost testate cu succes, iar lista continua.

Cum a evoluat BEST Engineering Competition?

La inceput au fost canadienii (CFES) parteneri ai BEST si competitiile lor ingineresti. De acolo vine ideea. Intai s-au facut competitii locale, apoi cu participanti din toata Europa. Apoi a venit vremea sa se faca etape nationale si castigatorii sa mearga la o etapa europeana.

Intre 21 si 24 iulie 2009 va fi etapa nationala in Romania

Desfasurata la Cluj-Napoca, etapa nationala a BEC va aduce cate 2 echipe din fiecare oras unde e BEST in Romania + Republica Moldova: Brasov, Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara si Chisinau.
Mai multe detalii aflati pe site-ul robec.ro.

Intre 4 si 11 august 2009, în Ghent, Belgia, va avea loc pentru prima dată în istoria organizației BEST o competiție inginerească la nivel european.

Asta ca sa va faceti o idee unde vor ajunge castigatorii de la nivelul national si ca vor putea demonstra ca sunt cel putin la fel de buni ca si ceilalti concurenti din Europa. :)

Cine se afla in spatele acestor competitii? Organizatia studenteasca ce se gaseste in 81 universitati Politehnice din Europa din 30 de tari: BEST (Board of European Students of Technology). Daca vreti sa aflati mai multe puteti sa cautati site-urile BEST Brasov, BEST Bucuresti, BEST Cluj-Napoca, BEST Iasi, BEST Timisoara.

Cateva date generale despre voluntariat

Eurobarometrul a strans informatii ca in 2006, 3 europeni din 10 (peste 100 de milioane de europeni de toate varstele, confesiunile si nationalitatile) sunt implicati in activitati de voluntariat. 2011 a fost declarat Anul European al Voluntariatului. In Romania eu cred ca sunt mult mai putini. Iar lucrul asta ar trebui inceput devreme, din scoala si facultate.

Va doresc mult spor si drum liber!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.