Azi plec la Bran

O perioadă aglomerată pentru mine, dar încerc la sfârșit de săptămână să fiu plecat prin țară. Acest sfârșit de săptămână mă va prinde la Bran. Va fi o întâlnire cu vechi prieteni (BEST) din țară, dar și cu noile generații care vin în urmă. Este a opta ediție consecutivă a primului eveniment național la care participam eu cândva.

Pe lângă oamenii cu care voi sorbi reîntâlnirea vreau să și văd lucruri faine. Cred că și tu vrei același lucru. Mi-am amintit că acum ceva timp Adriana mă întreba ce ar fi de văzut în zona Bran.

O parte din răspunsul meu este acesta:

Castelul e inclus din start in calcul, dar mai ai aproximativ in zona: Zarnesti-ul (Piatra Craiului si cheile), zona Moeciu, cascada Urlatoarea. Daca mergi la Bran sa vezi si inima Reginei Maria. Eu as urca pe Piatra Craiului, asta clar. Si daca ai timp urca si pe Bucegi, ca sunt tot acolo prin zona. Telecabine din Busteni si din Sinaia[], de la Busteni pana la cota 2000 costa cam 50 de lei dus intors.

Costul urcării cu telecabina de la Bușteni e din amintiri, în vară Marius a fost în zonă și mi-a zis prețul, deci pot fi mici variații (în sus) :D

Desigur lista e mai mare (castelul Peleș, etc.), dar sunt câteva obiective in lista de mai sus pe care vreau să le privesc de aproape în zilele următoare :)

Drum bun și ție, oriunde ai pleca la sfârșit de săptamână!

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Wallpaper-uri cu România de la drumliber.ro

Pentru că vin Sărbătorile de iarnă, am facut 3 wallpaper-uri numai bune de ținut pe desktop. Pozele din stânga sunt...

Închide