Vreau să dau o știre în premieră, văd că nimeni nu a dat-o încă: au început lucrările de restaurare la Cazinoul din Constanța. Până la urmă se folosesc fonduri europene, iar destinația nu va fi cazinou, ci o combinație între muzeu, expoziție și spațiu de relaxare.

Update, ora 23.59: Citiți finalul articolului :)

Cazinoul Constanța și Marea Neagră înghețată
Cazinoul Constanța și Marea Neagră înghețată (sursă: fotografu.ro)

Deocamdată lucrările au început cu organizarea de șantier și au apărut câteva dintre materialele de construcție necesare, iar în zilele care urmează vor apărea și utilajele. Actualul proprietar, Primăria din Constanța este beneficiarul proiectului. De construcție se ocupă o firmă locală din fostul Tomis și nu peste așa mult timp îl vom putea admira la adevărata valoare (nu așa).

Proiectul vine ca o gură de oxigen după ultima restaurare (cea din 1986) și cuprinde următoarele:

 • La parter se va face o sala mare de festivități și evenimente, după modelul Cazinoului din Sinaia, cel care arată grozav de bine în zilele noastre (găsiți câteva panoramice în newsletterul de aici)
 • La etajul 1 într-un din săli va fi amenajat pentru evenimente private și va avea o expoziție permanentă de artă. Deja se știu doi dintre artiștii care vor expune, talentații Laurențiu Dimișcă și Ciprian Istrate.
 • La subsol va fi amenajată și o parte publică (pe lângă dependințele existente) cu o mică sală de cinema
 • Terasa va fi reamenajată și ea, va transmite atmosfera de la începutul anilor 1900, vreme la care a fost ridicat Cazinoul din Constanța
 • Pentru prima dată, pe acoperișul clădirii va fi amenajat un loc de belvedere, cu lunete pentru a putea admira măreția naturii, orașul vechi din apropiere și de ce nu, spectaculoasele Regate care se desfășoară pe Marea Neagră
 • Când va fi gata, se vor organiza tururi ghidate pentru vizitatori, cu taxă (nu mă aștept să fie foarte mare)
 • Un detaliu pe care l-am reținut de la arhitecți este că luxoasele candelabre vor avea lumină colorată în funcție de tematică, se va schimba culoarea luminii pentru a se potrivi cât mai bine cu ce se desfășoară în interior.
 • Am aflat cu plăcere că pe exterior va fi implementat un sistem de iluminat exterior foarte modern, cu LED-uri multicolor.
 • De ziua orașului (21 mai) va fi organizat un spectacol cu lumini și lasere în zona Cazinoului, așa cum puteți vedea la Veliko Târnovo, la vecinii bulgari. Se speră ca după ce devine cunoscut, acest spectacol să atragă public și din țările dimprejur, așa cum se întâmplă cu alte festivități similare.
 • Inaugurarea ar trebui să se întâmple în toamna lui 20155. Prevăd că lumea se va călca în picioare la mult așteptatul eveniment.

Așadar, dragi prieteni, după multă ploaie vin și veștile bune. Eu unul de-abia aștept să îl văd în toată splendoarea sa!

Dragi cititori, articolul de față este un pamflet publicat în 1 aprilie. Cu părere de rău vă anunț faptul că la cazinoul din Contanța nu s-a întâmplat nimic, de ieri până astăzi paragina nu s-a transformat în castel. Pentru sesizări și reclamații vă îndemn să folosiți datele de mai jos ale Primăriei din Constanța:

 • Email: primarie@primaria-constanta.ro
 • Email: dispecerat@primaria-constanta.ro
 • Telefon dispecerat: 0241 550055 (biroul Dispecerat vă stă la dispoziție non-stop)
 • Aici găsiți o listă cu persoane de contact din cadrul primăriei.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Cuvinte cheie: , , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

3 gânduri despre “Au început lucrările la Cazinoul din Constanța

  • Ca să îl citez tocmai pe domnul Taleb, că tot l-am văzut în vară la conferința OMT din București: Nu contează ce avem, contează ce facem cu ele! :)

   Răspunde
 1. Cel mai important e sa il restaureze si sa ii pastreze toate elementele, ornamentele, decoratiunile fara modificari. Sa se foloseasca plansele originale, sa se rectifice porticul de la intrare care era mult mai impozant.

  Răspunde

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.