Fiecare dintre noi ne dăm silința să facem fotografii cât mai bune. Unii reușim mai mult, alții preseverăm. Am convingerea că în afara celor care au un mare talent nativ, ceilalți ne putem cultiva măiestria în fotografie. Fiindcă și mie mi-ar fi fost de folos mai demult un curs foto, am hotărât anul trecut să pun pentru cititorii Drum Liber, la un loc, cele mai importante lucruri de știut când facem fotografii.


La Murfatlar, degustare pe #litoralulmeu
La Murfatlar, degustare pe #litoralulmeu

Velierul Adornate pe Marea Neagră (#litoralulmeu)
Velierul Adornate pe Marea Neagră (#litoralulmeu)
Viață la lumină artificială, în Peștera Ialomiței
Viață la lumină artificială, în Peștera Ialomiței

Contează și aparatul, dar mâna care îl folosește e mai importantă. Eu cred că am învățat multe despre cum se face o fotografie reușită, voi ce ziceți? :)

Dacă și vouă vă plac fotografiile de mai sus, vă va plăcea și faptul că vreau să mă testez în arta fotografiatului. Voi face asta în cadrul unui atelier de fotografie desfășurat pe frumoasa Vale a Doftanei (Apropo, ați văzut Lacul Paltinu?)
Workshop-ul la care particip alături de alți 9 bloggeri de călătorie se va desfășura în perioada 29-31 mai. Adică începe peste fix două zile, că doar nu era să stau prea mult acasă (acum patru ore am venit de pe #litoralulmeu).

Apreciez interesul pensiunii ultra-moderne (și din ce am văzut pe Facebook, mult lăudate) ATRA Doftana pentru că scoate la bătaie locația lor pentru a ne putea noi desfășura. Și pentru a vă încânta vizual, evident (sper). :) De la anunțarea evenimentului, s-a mai întâmplat ceva care îmi stârnește și mai mult curiozitatea față de cuibul nostru de la sfârșit de mai: ATRA a fost declarată pensiunea anului 2013 în Romania (în cadrul galei Hotel Tourism & Leisure Investment Conference).

Acest frumos eveniment îmi trezește frumoase amintiri. Într-o sâmbătă de la sfârșit de mai 2010, așadar cu exact trei ani în urmă, plecam de dimineață spre Rezervația Breite. În acea zi însorită urma să țin copiilor din Sighișoara un curs foto. Mare mi-a fost mândria când am văzut că de la stadiul de nu cunoaște cum se porneaște aparatul foto, micii cursanți începeau să facă poze, iar unele dinte acestea erau chiar reușite.

Mai sunt trei zile și de-abia aștept să vă arăt Lacul Paltinu și Valea Doftanei, prin fotografiile făcute acolo! Fiți pe fază, vă voi ține la curent.

#ATRADoftana este un eveniment organizat de Eventur, in parteneriat cu pensiunea ATRA Doftana si Sony Romania și Miraj Sun Travel.

#ATRADoftana - workshop de fotografie pentru bloggeri de turism
#ATRADoftana – workshop de fotografie pentru bloggeri de turism

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Alătură-te conversației

6 comentarii

  1. Foarte frumoase fotografiile si la cat mai multe! Am auzit de pensiune si faptul ca acolo se desfasoara aceste eveniment cu siguranta va fi mai mult decat placut si creativ. Spor si la cat mai multe fotografii frumoase

    1. Da, și eu am auzit de bine despre pensiune, de aceeas sunt curios să ajung la fața locului.

      Dacă prindem vreme bună, cred că vor ieși fotografii frumoase. O să poți să îmi votezi fotografiile în cadrul unui concurs, după eveniment, te țin la curent! :)

      1. Pai sa iasa si dupa aia te scot la un shooting sa vad ce ai invatat :D

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Velierul Adornate pe Marea Neagră
Cu velierul pe Marea Neagră – Adornate, toate pânzele sus!

Astăzi vreau să vă invit la mare, dar nu oriunde și oricum, ci la o ieșire cu velierul pe Marea...

Închide