La anunțul Cristinei Vlădău am văzut astăzi o propunere de top 7 minuni ale naturii (top mondial). Articolul scris aici cuprinde locații din lista de finaliști ai concursului new7wonders.com, pe care nu o mai vizitasem de ceva timp.

 

Singura locație din România înscrisă în concurs este Parcul Național Retezat, care nu este între cele 28 de minuni ale naturii din întreaga lume, fiind pe locul 5 de pe lista de rezervă (lista este jos în pagină). Prezentarea cazului Rezervației Retezat este aici.

 

Retezat National Park, located in Hunedoara county, Romania, was founded in 1935 and has an area of 380 km². Containing more than 60 peaks over 7,500 feet and over 100 crystal clear deep glacier lakes, the Retezat Mountains are some of the most beautiful in the Carpathians and include Romania’s first national park. The area shelters one of Europe’s last remaining, unaffected natural primary forest and the largest single area of pristine mixed forest. Wolves, brown bear, wild boar, lynx, wildcat, chamois, roe and red deer, as well as small carnivore species such as badger and otter populate the area.

Eu ridic următoarea întrebare:

Are România locații naturale demne de un top mondial?

Dacă DA, care sunt ele?

Primul gând mi-a zburat la Delta Dunării și la complexul format din Sfinxul și Babele, dar sigur mai sunt și altele. Ce ați nominaliza pentru alte ediții sau alte concursuri de acest gen?

Un alt lucru care mi-a venit în gând este un reproș. Un reproș adus și mie, că nu am făcut nimic să susțin în cazul acesta parcul Retezat, dar și oricui e implicat în promovarea turismului autohton. Voturile se fac atât telefonic, cât și pe internet, deci nimic nu ne împiedica să ne susținem o locație deosebită din România.

Deși nu e între cei 28 de finaliști, poate fi mai sus în lista de waiting.

Uite cum și-au susținut alții locațiile preferate:
(Echipa națională de fotbal a Argentinei a susținut cascada argentiano-braziliană). Pe site-ul de promovare a cascadei o să vedeți că argentinienii și-au susținut parcul și rezultatul e vizibil, cascada e între finaliști.

(Campion de fotbal american de origine coreano-americana susține insula Jeju)

 

Cred că putem și noi face pe viitor măcar atât cât au făcut și ei. Natura ne ajută și ne-a dat locuri minunate în România, hai să ne mândrim cu ea!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Cuvinte cheie: , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

4 gânduri despre “Are România minuni ale naturii demne de un top global?

 1. Pingback: Tweets that mention Are România minuni ale naturii demne de un top global? | Drum liber - Vezi România cu alți ochi -- Topsy.com

 2. România este apreciată de catre toți turiștii străini pentru frumusețile ei naturale (inclusiv cercetarea din 2010 pentru realizarea brandului de turism al României menționează aceasta). Iar românii cu siguranță știu și ei acest lucru chiar dacă nu apreciază întotdeauna. Părerea mea însă este că într-un astfel de top 7 și chiar 10 (pentru minuni ale naturii) România nu intră. Le avem și noi pe ale noastre… dar vă recomand să vedeți cu ochii voștri măcar una dintre cele 7 din articol!

  Răspunde
 3. Cred ca am putea intra usor in TOPUL acela:
  * Cu podul natural de la Ponoarele (la Baia de Arama – Mehedinti) – daca ne-ar pasa de el si nu am ami lasa traficul sa treaca pe caolo si am face un pod in lata parte si daca l-am conserva pentru copii nostri!
  * Cu complexul carstic Cetatile Ponoarelor – Padis
  * Sau poate cu Cazanele Dunarii!

  Răspunde

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.