Vremea este deosebit de rece pentru aceată perioadă. Chiar așa să fie?

Dacă vrei să pleci la drum, cu siguranță te interesează cum va fi vremea. Iar unele vești din acest domeniu s-ar putea să te facă să stai acasă, mai ales dacă nu ești învățat cu frigul și mai ai până îți faci stocul de haine cu adevărat de iarnă. Vreau să vă exprim o nemulțumire față de o practică a televiziunilor.

Când a fost ultima oară când ați auzit la știrile tv faptul că „vremea rămâne încă rece pentru această perioadă”? Că e „extraordinar de frig”? Eu cred că ați auzit de mai multe ori chiar zilele acestea.

De exemplu în clipul de mai jos de la Realitatea, tanti de acolo ne spune că iarna nu ar trebui să fie -1, -2 grade. Că luna Ianuarie nu se numește tradițional „Gerar”; vrea să ne mintă că „iarna e ca vara”. Același lucru l-am observat și la Antena 1 și Antena 3. Nu știu de alte posturi, dar la astea două am prins mai multe jurnale meteo zilele acestea.

Eu m-am săturat ca și jurnalele meteorologice să aducă știri din categoria „Senzaționescu”, să cuprindă expresii „foarte”, „mult” și altele care să ducă oamenii cu gândul la fenomene negative. Nu atunci când chiar nu e cazul. De exemplu, de ceva timp, în București temperatura maximă a zilei a fost în jurul valorii de 0 grade. În munții mai mici în zilele următoare vor fi temperaturi chiar și de -1, -2 grade ziua. Nu doar că nu e frig, e chiar mai cald decât ar trebui să fie în plină iarnă.

Goana după senzațional nu se oprește la minunatele porcăriile de știri (mai ales la ora 5 pe care le evit cu brio, dar nu doar), ci a ajuns și la cei de la Meteo. Doamnelor și domnilor de la „Vreme”, cum ar trebui să fie vremea iarna? Acum câteva săptămâni aveam și 15 grade (la sfârșit de decembrie) în sud-vestul României. Mi-ar plăcea să cred că nu avem doar pui de Avicola în țară, care să se sperie că avem doarmult sub temperatura normală de Gerar: 2 grade.

Iată clipul de care vorbeam:

Apropo, ați observat că în dreapta codului QR avem vremea din orașul din care ai intrat pe site? Iar dacă sunt mai multe localități cu același nume, te va pune să alegi localitatea din care ai intrat pe net. Dacă vrei să vezi cum e vremea în alt loc, poți să cauți o localitate și vom afișa, direct de la sursa noastră de încredere (Accuweather), starea vremii din locul căutat de tine.
PS: geolocația se bazează pe faptul că IP-urile sunt înregistrate corect pe orașe și în general funcționează corect.

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Alătură-te conversației

1 comentariu

  1. Pingback: Tweets that mention Vremea este deosebit de rece pentru aceată perioadă. Chiar așa să fie? | Drum liber - Vezi România cu alți ochi -- Topsy.com
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Starea pârtiilor de ski

Starea pârtiilor românești din 2 Martie (si 1 Martie) 2011: Arieseni: 30 – 35 cm – conditii acceptabile de schi,...

Închide